ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας προς Χαρίτση: Σε 2 χρόνια έτοιμος ο νέος κεντρικός αγωγός πηγές Πηδήματος-Καλαμάτα

TO ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΑΓΩΓΟΣ-ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Σε 24 μήνες είναι το χρονοδιάγραμμα που δίνεται από το Υπουργείο Εσωτερικών για τον νέο αγωγό ύδρευσης Καλαμάτας, σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και πρώην Υπουργού Αλέξη Χαρίτση. Σύμφωνα με το Υπουργείο, το συμφωνητικό με τον ανάδοχο υπογράφηκε στις 24 Αυγούστου του 2020, με ορίζοντα ολοκλήρωσης του έργου τους 24 μήνες.

Το Υπουργείο δεν δίνει περαιτέρω πληροφορίες για τη χάραξη του αγωγού, δηλαδή από που θα περνά ο νέο αγωγός ύδρευσης, ούτε άλλα στοιχεία, πέρα από το χρονοδιάγραμμα, απαντώντας ότι περιμένει τις διευκρινιστικές απαντήσεις από τους Δήμους Καλαμάτας, Μεσσήνης και Δυτικής Μάνης, καθώς και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, οπότε και θα επανέλθει.

.

Να υπενθυμίσουμε εδώ οτι στα μέσα Ιανουαρίου, ο βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης είχε υποβάλλει ερώτηση στη Βουλή-μετά και τη μεγάλη βλάβη που παρουσιάστηκε για ακόμα μια φορά στον αγωγό λόγω παλαιότητας- ζητώντας το χρονοδιάγραμμα, αλλά και αν θα μπορούσε το έργο να επιταχυνθεί και να ολοκληρωθεί νωρίτερα, λόγω και της αναγκαιότητας του αλλά και των συνεχών προβλημάτων που παρουσιάζει ο παλιός αγωγός.

Να σημειωθεί οτι  νέος κεντρικός αγωγός είχε εγκριθεί ήδη από τον Μάιο του 2019, με χρηματοδότηση τότε από το “Φιλόδημος 1”. Στη συνέχεια όμως με την αλλαγή της Κυβέρνησης, αλλά κυρίως με την κατάργηση του “Φιλόδημος 1” από τον πρώην Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, προκλήθηκαν καθυστερήσεις σε πολλά έργα ανά την Ελλάδα, που πλέον έπρεπε να ενταχθούν στο “Αντώνης Τρίτσης”.

Σήμερα, 21 μήνες μετά την έγκριση του αγωγού, ο  αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας μάς πληροφορεί οτι το έργο θα χρειαστεί 24 μήνες για να ολοκληρωθεί, ενώ ως φαίνεται το Υπουργείο δεν γνωρίζει ακόμα την ακριβή χάραξη του αγωγού, γεγονός που  ενδεχομένως επιφέρει νέες καθυστερήσεις.

Είναι αναμφίβολο ότι το έργο αυτό πρέπει να προχωρήσει άμεσα, καθώς πρόκειται για ένα έργο ζωτικής σημασίας που αφορά ουσιαστικά τρεις δήμους, και θα λύσει το πρόβλημα με τις συνεχείς βλάβες που θέτουν ανά πάσα στιγμή σε κίνδυνο την υδροδότηση εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων.

Μαίρη Περδικέα

 

 

Διαβάστε και αυτό:

Χαρίτσης: Άμεσα χωρίς άλλες καθυστερήσεις να υλοποιηθεί ο νέος κεντρικός αγωγός ύδρευσης της Καλαμάτας

Πέτσας προς Χαρίτση: Σε 2 χρόνια έτοιμος ο νέος κεντρικός αγωγός πηγές Πηδήματος-Καλαμάτα
To Top