Αθλητισμός

Πετρούνιας: «7 μήνες απλήρωτοι οι αθλητές, μετάλλιο και στο Τόκιο»!

Με την ευτυχία που του πρόσφερε ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο επέστρεψε από την Βασιλεία ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος όμως δεν έκρυψε την πίκρα και τον προβληματισμό του για την κατάσταση του ελληνικού αθλητισμού και των συναθλητών του!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του αθλητή – μύθου, κατά την άφιξη του στην Ελλάδα, μετά το νέο χρυσό μετάλλιο του περασμένου Σαββάτου έχουν ως εξής:

Για το που αφιερώνει το χρυσό μετάλλιο: «Είναι ξεκάθαρα αφιερωμένο στην οικογένειά μου αλλά πάνω από όλα είναι στην Ελλάδα και τους Έλληνες και στους αθλητές που είναι πίσω μου. Αυτοί οι αθλητές που βλέπετε είναι επτά μήνες απλήρωτοι, το ίδιο ισχύει και με εμένα και ελπίζω η νέα διοίκηση να μην συνεχίσει τα λάθη της παλιάς διοίκησης. Χάρη στους χορηγούς που έχω μπορώ να συνεχίσω να κάνω γυμναστική. Αυτοί οι αθλητές που βλέπετε πίσω μου είναι στην ίδια κατάσταση χωρίς χορηγούς».

Για το τι σηματοδοτεί το χρυσό μετάλλιο για τον ίδιο: «Σηματοδοτεί ότι η γυμναστική πάρα το γεγονός ότι υπάρχουν αντιξοότητες θα πηγαίνει μπροστά. Σηματοδοτεί τη δική μου επιστροφή προσωπικά γιατί κατάφερα μετά από 2-3 χρόνια τραυματισμών, εν μέσω covid να επιστρέψω στο επίπεδο που βρισκόμουν παλιότερα και είμαι σίγουρος ότι η συνέχεια θα είναι λαμπρή».

Για το στοίχημα των Ολυμπιακών Αγώνων: «Εν όψει Ολυμπιακών σε προσωπικό επίπεδο μου δίνει πολύ δύναμη και το δικαίωμα να πιστεύω ότι θα μπορέσω να διεκδικήσω ξανά Ολυμπιακό Μετάλλιο στο Τόκιο όπως και στο Ρίο. Δεδομένου ότι καταφέραμε να πάρουμε ένα τέτοιο μεγάλο σκορ με ένα μικρό βήμα στην έξοδο. Θεωρώ ότι είναι ένα καλό μήνυμα. Το μήνυμα είναι ότι πρέπει να προσπαθούμε να κοιτάξουμε μπροστά και να επιστρέψουμε στην κανονικότητά μας και τις παλιές μας συνήθειες. Θέλω να είμαι υγιής και να συνεχίσω να κάνω τους Έλληνες περήφανους».

Πηγή:gazzetta.gr

 

Πετρούνιας: «7 μήνες απλήρωτοι οι αθλητές, μετάλλιο και στο Τόκιο»!
To Top