ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτρος Τατούλης: “Είμαι μοναχικός καβαλάρης, ποτέ δεν είχα χρίσμα”

Στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ-1 “Πρώτη Είδηση” που παρουσιάζουν οι Νίκος Παναγιωτόπουλος, Μαρία Αλεξάκη βρέθηκε το πρωί ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και μεταξύ άλλων τόνισε για την υποψηφιότητά του, την οποία επιβεβαίωσε εκ νέου: “Ασφαλώς και θα είμαι υποψήφιος! Είμαι μοναχικός καβαλάρης εγώ, ποτέ δεν είχα χρίσμα, ούτε άλλη διαδικασία… Εμπιστευόμενος πάντα την αγάπη των Πελοποννησίων”.

ΤΑΤΟΥΛΗΣ: ΕΙΜΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΠΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Την πεποίθησή του ότι με σταθερό σχεδιασμό και συστηματική προσπάθεια μπορεί να βρεθεί λύση για προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης. Υπογράμμισε ότι η Πελοπόννησος έμεινε ζωντανή κατά την πρόσφατη επέλαση του κυκλώνα «Ζορμπά». «Ακραία φαινόμενα θα υπάρχουν από γεννησιμιού κόσμου. Η Πελοπόννησος δέχτηκε το κεντρικό βάρος του κυκλώνα Ζορμπά και μείναμε όρθιοι και στο θέμα των υποδομών, τραυματιστήκαμε αλλά μείναμε ζωντανοί», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τα αντιπλημμυρικά έργα προστασίας ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου υποστήριξε ότι «τα προβλήματα για την αντιπλημμυρική προστασία δεν μπορούν να λυθούν σε μία πενταετία».
«Θεωρώ ότι η χώρα θα πρέπει να εμπιστευτεί την αυτοδιοίκηση. Είναι υποχρέωση της κυβέρνησης, των κομμάτων όλων, να τηρήσουν το άρθρο 102 του συντάγματος που μιλάει για την αυτοτέλεια πολιτική και διοικητική της αυτοδιοίκησης. Και να μην παρεμβαίνουν πολιτικά στο θέμα αυτό».
Αναφέρθηκε ακόμη και στο ότι οι Περιφερειάρχες πρέπει να λαμβάνουν πρωτοβουλίες να νομοθετήσουν χωρίς τον έλεγχο της κεντρικής κυβέρνησης.
«Το έχω θέσει στην Ένωση Περιφερειών, το δικαίωμα που πρέπει να έχουν οι Περιφερειάρχες σε τοπικό επίπεδο να παίρνουν πρωτοβουλίες, να νομοθετήσουν όπως γίνεται σε όλο τον σύγχρονο κόσμο. Αυτό το βλέπει με επικίνδυνο τρόπο η κεντρική κυβέρνηση».

To Top