ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέτρες και βράχια έπεσαν και πάλι στο δρόμο του Ταϋγέτου

ΟΙ ΒΡΟΧΕΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΕΦΕΡΑΝ ΠΑΛΙ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Κατολίσθηση βράχων σημειώθηκε  σήμερα το μεσημέρι στο 11 χλμ της παλαιάς εθνικής οδού Καλαμάτας – Σπάρτης,  λίγο πάνω από τους “πέντε δρόμους” στον Ταΰγετο, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει ατύχημα.

Ο δρόμος έκλεισε για λίγη ώρα καθώς πέρα από τις πέτρες έχουν πέσει και  βράχια και χρειάζεται η επέμβαση μηχανήματος  προκειμένου να απομακρυνθούν από το οδόστρωμα.
Στο σημείο έσπευσε η Τροχαία για να ρυθμίζει προσωρινά την διέλευση των οχημάτων. Ο δρόμος δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία λίγο πριν τις 5 το απόγευμα.

Μετά από τις έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν τις τελευταίες ώρες είναι πολύ πιθανό να επαναληφθούν ανάλογα περιστατικά, και όλη η διαδρομή θα χρειαστεί έλεγχο από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αφού ο χειμώνας “είναι μπροστά”.

Να υπενθυμίσουμε ότι από τον Αύγουστο του 2018 έχουν εξασφαλιστεί  από τον τότε αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση,  3.000.000 ευρώ για τον συγκεκριμένο δρόμο, τα 41 χιλιόμετρα της παλαιάς εθνικής οδού Καλαμάτας-Σπάρτης ώστε να γίνουν τα απαραίτητα έργα συντήρησης για να κινούνται με ασφάλεια οι οδηγοί.Τα έργα που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν είναι: χωματουργικές εργασίες, κατασκευή τάφρων και τοίχων αντιστήριξης, ασφαλτοστρώσεις, σήμανση, τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας, ηλεκτροφωτισμό, κατασκευή νέων κόμβων και αντιμετώπιση καθιζήσεων και κατακρημνίσεων βράχων

Έργα με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα…

φωτό: αρχείου

Διαβάστε και αυτό:

3.000.000 ευρώ για έργα συντήρησης και οδικής ασφάλειας στο δρόμο Καλαμάτας-Σπάρτης

Πέτρες και βράχια έπεσαν και πάλι στο δρόμο του Ταϋγέτου
To Top