ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πετράκος: “Αυτά παθαίνουν οι δεδομένοι…”

Άρθρο του Θανάση Πετράκου

Τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ, αναφέρουν σήμερα ότι υπάρχουν πολλά νεύρα και μεγάλος πονοκέφαλος τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου, όσο και στα Υπουργεία Άμυνας και Εξωτερικών της Ελλάδας, για το αιφνιδιαστικό για δεύτερη φορά μάλιστα «άδειασμα που έκανε η κυβέρνηση του Ισραήλ στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ κ. Μπένι Γκατς ακύρωσε την τελευταία στιγμή την επίσκεψή του στην Ελλάδα και στην Καλαμάτα και επέλεξε αντί της Ελλάδας να μεταβεί στην Τουρκία όπου και είχε συνάντηση με τον κ. Ακάρ.

Έτσι λοιπόν σήμερα η επίσημη παράδοση απ’ την ελληνική κυβέρνηση και παραλαβή από την κυβέρνηση του Ισραήλ του στρατιωτικού αεροδρομίου της Καλαμάτας στον εγκληματικό κράτος του Απαρτχάιντ, έγινε σε υποβαθμισμένο επίπεδο. Το Ισραήλ άφησε στα κρύα του λουτρού την κυβέρνηση Μητσοτάκη προφανώς γιατί κανένας επικυρίαρχος δεν εκτιμά τους δεδομένους και τους υποτακτικούς. Θυμίζω ότι τα επιχειρήματα της κυβέρνησης για να παραχωρήσει το στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Ισραήλ ήταν πως με αυτόν τον τρόπο θα αναβαθμιστεί η εκπαίδευση των πιλότων μας και θα αντιμετωπίζονται με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα οι τουρκικές προκλήσεις.
Άραγε, τι έχει να πει τώρα ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του όταν τους φτύνει κατάμουτρα ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ και τους λέει πως προτιμώ την Τουρκία απ’ την Ελλάδα;
Όταν στις 21 Δεκεμβρίου του 2020 η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχώρησε στο μέγα σκάνδαλο να εκχωρήσει στους ισραηλινούς την 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος στην Καλαμάτα, είχα γράψει πως η αποκρατικοποίηση στρατιωτικών εγκαταστάσεων ή υπηρεσιών ισοδυναμεί με ακραίου τύπου θατσερικό πείραμα. Είχα τονίσει επίσης, ότι ούτε η Θάτσερ αλλά ούτε και ο μεγάλος Πορτογάλος λογοτέχνης βραβευμένος με το βραβείο Νόμπελ Ζοζέ Σαραμάγκου όταν έγραφε το «ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα» πίστευαν πως θα υπήρχε κυβέρνηση η οποία θα ιδιωτικοποιούσε ακόμα και τις στρατιωτικές της εγκαταστάσεις.
Οπότε οφείλω να υπενθυμίσω για μια ακόμη φορά σε όλους τους υπαλλήλους ξένων συμφερόντων σε όλους τους νεοφιλελέ το ΜΕΓΙΣΤΟ κείμενο του Ζοζέ Σαραμάγκου «ΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ» «Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την μάνα που σας γέννησε».

Ο Θανάσης Πετράκος είναι Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου και πρώην βουλευτής Μεσσηνίας

Πετράκος: “Αυτά παθαίνουν οι δεδομένοι…”
To Top