ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερο φως στην οδό Φαρών! Ενισχύθηκε επιτέλους ο φωτισμός

Σε αναβάθμιση με φώτα led και κυρίως ενίσχυση του φωτισμού επί της οδού Φαρών, και σε όλο το μήκος της προχώρησε τις προηγούμενες ημέρες η Δημοτική αρχή.

Με αρκετά ρεπορτάζ είχαμε καταγράψει ότι ο προηγούμενος φωτισμός ήταν ελλιπής και προβληματικός, αφού πολύ συχνά οι λάμπες δεν λειτουργούσαν με αποτέλεσμα ένας από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Καλαμάτας να βρίσκεται στο ημίφως και να κινδυνεύουν οι πεζοί και οι οι διερχόμενοι οδηγοί.

Από μετρήσεις που έγιναν από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, διαπιστώθηκε πως το φως που υπήρχε ήταν κατά 60-70% χαμηλότερης έντασης από το προβλεπόμενο! Απλά τα πολλά καταστήματα που υπάρχουν στον δρόμο, με τα δικά τους φώτα έδιναν μια αίσθηση πως ο φωτισμός είναι ικανοποιητικός…
Όταν όμως το βράδυ έκλειναν, ο δρόμος γινόταν επικίνδυνος. Έτσι λοιπόν έγινε η απαραίτητη αναβάθμιση με τοποθέτηση λαμπτήρων led που όμως είναι φανερό με μια επίσκεψη ότι χρειάζεται ακόμα σε αρκετά σημεία ενίσχυση του φωτισμού.
Να επισημάνουμε πως τα φώτα που καθαιρέθηκαν χρησιμοποιήθηκαν ιδανικά στον φωτισμό των νέων μικρών πάρκων ψυχαγωγίας και συνάντησης, τα λεγόμενα pocket park όπως μας ενημέρωσε σχετικά ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος.

Επιστημονικές μελέτες αναφέρουν πως δρόμοι με μεγάλη αστική κυκλοφορία πρέπει να διαθέτουν επαρκή φωτισμό κι αυτό γιατί οι πεζοί και οι ποδηλάτες πρέπει:
·Να μπορούν να προσανατολίζονται οπτικά μέσα στο περιβάλλον
· Να διακρίνουν εμπόδια στην πορεία τους
· Να αντιλαμβάνονται τις κινήσεις και τις προθέσεις άλλων ανθρώπων
· Να μπορούν να διαβάζουν τη σήμανση των οδών
· Να αναγνωρίζουν διάφορα σημεία αναφοράς, δοχεία απορριμμάτων, κράσπεδα, πυροσβεστικούς κρουνούς κλπ.
· Να απολαμβάνουν την εμφάνιση του δρόμου και του περιβάλλοντος.
– Ο φωτισμός μέσα σε περιοχές κατοικίας δεν πρέπει (κατά το δυνατόν) να διαχέεται στις προσόψεις των κτιρίων.

Περισσότερο φως στην οδό Φαρών! Ενισχύθηκε επιτέλους ο φωτισμός
To Top