ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περιπολίες από τη Δημοτική Αστυνομία Καλαμάτας για πυρκαγιές-Σε κατάσταση συναγερμού για την αυριανή μέρα

Σε επιφυλακή όλο το 24ωρο η Πολιτική Προστασία του Δήμου Καλαμάτας

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Σε κατάσταση συναγερμού και αυξημένης ετοιμότητας πολιτικής προστασίας έχουν τεθεί οι υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας, καθώς η περιοχή, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για αύριο Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021 εντάσσεται στην κατηγορία κινδύνου 5, όπου προβλέπεται ακραίος κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Σε έκτακτη σύσκεψη του τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, υπό τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, υπήρξε ενημέρωση για την υφιστάμενη κατάσταση, πλήρης επικαιροποίηση των στοιχείων που αφορούν σε δημοτικά και ιδιωτικά μηχανήματα, καταστάσεις εθελοντών κ.λπ., ενώ το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμάτας παραμένει σε επιφυλακή καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου.

Επί ποδός είναι και η Δημοτική Αστυνομία με περιπολίες στα ορεινά του Δήμου, στις Κοινότητες του Ταϋγέτου και στα ορεινά των Αρφαρών και της Θουρίας.

Με εντολή Δημάρχου όλες οι Υπηρεσίες είναι σε επιφυλακή. Επίσης, οι δημοτικοί εργάτες πυροπροστασίας και οι πρόεδροι των Κοινοτήτων παραμένουν σε ετοιμότητα προκειμένου να δράσουν εφόσον απαιτηθεί, σε συνεργασία με τους χειριστές μηχανημάτων του Δήμου, ιδιώτες και εθελοντές, συνδράμοντας στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Περιπολίες από τη Δημοτική Αστυνομία Καλαμάτας για πυρκαγιές-Σε κατάσταση συναγερμού για την αυριανή μέρα
To Top