ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περιοδεία στα χωριά του Ταϋγέτου από Οικονομάκο και Λαϊκή Συσπείρωση

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Καλαμάτας με τη Λαϊκή Συσπείρωση Οικονομάκος Δημήτρης περιόδευσε στα χωριά του Ταϋγέτου. Συζήτησε με τους κατοίκους για τα προβλήματα της περιοχής και την απομόνωση που βιώνουν παρότι τα χωριά βρίσκονται μόλις 30 λεπτά από τη Καλαμάτα.

Ξεκινώντας από την πρόσβαση στη περιοχή, όπου ο εθνικός δρόμος βρίσκεται σε τόσο απαράδεκτη κατάσταση που καθιστά τη γραμμή του ΚΤΕΛ Καλαμάτα –Σπάρτη απαγορευτική. Για τους αγροτικούς δρόμους που δεν είναι καν προσβάσιμοι και για αυτούς που συνδέουν(μόνο με τανκς!!) τα χωριά, ιδιαίτερα μετά από τις βροχοπτώσεις του χειμώνα.

Η κατάσταση που επικρατεί είναι τουλάχιστον αναμενόμενη μετά την εγκατάλειψη της περιοχής. Φαντάζουν λοιπόν αστείες οι προτάσεις για ανάπτυξη του Ταΰγετου, για τουριστική κίνηση και ανακήρυξή του ως εθνικό Δρυμό από τις άλλες παρατάξεις . Πολλοί από αυτούς είχαν καίριες θέσεις στην παρούσα δημοτική αρχή , για χρόνια αντιδήμαρχοι και δεν είχαν να πουν μια κουβέντα για τα μηδενικά ως ελάχιστα χρήματα που προορίζονταν για τα χωριά του Ταΰγετου στο προϋπολογισμό κάθε έτους. Στον ίδιο δρόμο και οι κυβερνητικοί υποψήφιοι που ακολούθουν τον ίδιο δρόμο.

Τί έκαναν τόσα χρόνια για τη Μαραθόλακα και τις επιπτώσεις που υπάρχουν και θα υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή; Ανάπτυξη για κάποιους είναι τα 300 ευρώ επιχορηγήσεις στους πολιτιστικούς συλλόγους – ευτυχώς που υπάρχουνκαι δίνουν ζωή στη περιοχή –για εκδηλώσεις δύο φορές το χρόνο; Για να δηλώνει ο δήμος συνδιοργανωτής; Ο Ταΰγετος είναι στολίδι και ζωή για τη πόλη μας και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ανάλογα . Χρειάζεται όμως να παλέψουμε για:

· Για 2 χρόνια να έχουν μηδενικά τέλη όλοι οι κατοίκοι μετά τις καταστροφές

· Να δοθούν κίνητρα στους νέους να μείνουν στη περιοχή και να τη ζωντανέψουν μέσω της δραστικής μείωσης της δημοτικής φορολογίας .

· Να υπάρχει ασφαλής, σύγχρονη και εύκολη πρόσβαση στα χωριά

· Να δοθούν χρήματα για αντιπυρική προστασία αφού μετά τις πυρκαγιές έχουν γίνει ελάχιστα στο Ταϋγετο

· Αντιδιαβρωτικά-αντιπλημμυρικά έργα που να προστατεύουν τη ζωή και την περιουσία των κατοίκων

· Πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις με αξιοποίηση και του ντόπιου πληθυσμού

Περιοδεία στα χωριά του Ταϋγέτου από Οικονομάκο και Λαϊκή Συσπείρωση
To Top