ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περιοδεία Χαρίτση στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας: “Να αποσύρει η Κυβέρνηση το νομοσχέδιο για τις Λαϊκές”

Περιοδεία στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας έκανε χθες, Σάββατο, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην Υπουργός Αλέξης Χαρίτσης, συνοδευόμενος από την πρώην βουλευτή Μεσσηνίας Γιώτα Κοζομπόλη αλλά και τον Συντονιστή της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μεσσηνίας, Γιώργο Μακρή

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΧΑΡΙΤΣΗ

“Ο θεσμός των λαϊκών αγορών διαχρονικά στηρίζεται στην απευθείας σχέση μεταξύ παραγωγών και καταναλωτών, παρέχοντας ποικιλία φρέσκων, ποιοτικών και φθηνών προϊόντων διατροφής.
• Η κυβέρνηση με σχέδιο νόμου επιδιώκει την μετατροπή των λαϊκών σε αγορές του μεγάλου λιανεμπορίου, γεγονός που θα επιφέρει ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις σε παραγωγούς και επαγγελματίες των αγορών, θέτοντας τους εκτός θεσμού ή στην καλύτερη περίπτωση μετατρέποντας τους σε υπαλλήλους μεγάλων εμπορικών εταιρειών.
• Στόχευση ουσιαστικά του νομοσχεδίου είναι η ιδιωτικοποίηση των λαϊκών αγορών και η μετατροπή τους σε υπαίθρια Super Market.
• Οι επιπτώσεις θα είναι πολύ αρνητικές συνολικά όμως για την αγορά βασικών ειδών διατροφής στη χώρα μας, τόσο σε επίπεδο τιμών όσο και ποιότητας.
• Η κυβέρνηση οφείλει να αποσύρει το νομοσχέδιο και να προσέλθει σε μια ουσιαστική διαδικασία διαλόγου με τους παραγωγούς και τους επαγγελματίες των λαϊκών αγορών”.

Περιοδεία Χαρίτση στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας: “Να αποσύρει η Κυβέρνηση το νομοσχέδιο για τις Λαϊκές”
To Top