ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περιοδεία Χαρίτση στην Καλαμάτα -Συνάντηση στη Μεσσήνη με αγρότες μαζί με Αραχωβίτη

Στην Καλαμάτα βρέθηκε σήμερα ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, συνοδευόμενος σε κάποιες από τις συναντήσεις από τον βουλευτή Λακωνίας, Σταύρο Αραχωβίτη. Οι δύο βουλευτές επισκέφτηκαν το πρωί το Νοσοκομείο Καλαμάτας και συζήτησαν με το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν τους επαγγελματίες της παραλίας, που προσπαθούσαν να αποκαταστήσουν με τη βοήθεια και των συνεργείων του Δήμου τις ζημιές στον εξοπλισμό των καταστημάτων τους, που προκάλεσε η βραδινή θαλασσοταραχή. Εκεί τέθηκαν θέματα στήριξής τους, καθώς μετά το Lock down προσπαθούν να ορθοποδήσουν χωρίς ουσιαστική στήριξη.

Ακολούθησε συνάντηση με αγρότες στη Μεσσήνη, όπου τέθηκαν επί τάπητος τα προβλήματα που προκάλεσε στις ελιές ο πρόσφατος καύσωνας, και το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται οι ίδιοι, αφού ο ΕΛΓΑ δεν αποζημιώνει τη ζημιά. Ταυτόχρονα συζητήθηκαν και τα γενικότερα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα, ειδικά τη χρονιά που πέρασε με τις εξαιρετικά χαμηλές τιμές σε ελαιόλαδο, ελιές και πατάτες, και τη μηδενική στήριξη των αγροτών κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Τι αναφέρει ο Αλέξης Χαρίτσης για τις συναντήσεις αυτές:

“Επισκεφθήκαμε το νοσοκομείο Καλαμάτας και συνομιλήσαμε με γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό. Τους ανθρώπους δηλαδή που μας φρόντισαν και κράτησαν όρθιο το νοσοκομείο μας στις πιο δύσκολες μέρες της πανδημίας του #covid19.
Μαζί με τον Σταύρο Αραχωβίτη βρεθήκαμε με τους παραγωγούς πατάτας στη Μεσσήνη και συζητήσαμε για τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν πλέον, τα οποία αναδείξαμε πριν λίγες βδομάδες με ερώτησή μας στη Βουλή.
Το μεσημέρι επισκεφθήκαμε την παραλία της Καλαμάτας για να δούμε τις ζημιές από το χθεσινοβραδινή θαλασσοταραχή. Συνομιλήσαμε με πολίτες και επιχειρηματίες και διαπιστώσαμε οτι χρειάζονται άμεσες ενέργειες για να στηριχτούν οι ήδη επιβαρυμένες από την πανδημία επιχειρήσεις τουρισμού και εστίασης”.

Μ.Π.

Περιοδεία Χαρίτση στην Καλαμάτα -Συνάντηση στη Μεσσήνη με αγρότες μαζί με Αραχωβίτη
To Top