ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περιφερειακή οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ: Δεν υποκαθιστούμε κανέναν

Η Συντονιστική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση, κυρίως για να απαντήσει στον Πέτρο Τατούλη, σχετικά για το ποιος είναι υπεύθυνος κι αρμόδιος για το περιφερειακό συνέδριο:

Η κυβέρνηση ύστερα από συνεννόηση με τις Περιφέρειες, έχει προγραμματίσει τη διοργάνωση δεκατριών επί μέρους συνεδρίων με στόχο το σχεδιασμό μιας πρότασης αναπτυξιακής ανασυγκρότησης για κάθε Περιφέρεια.

Οι προτάσεις αυτές θα συγκλίνουν σε μία ολοκληρωμένη για την αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της χώρας μας, με μία διαδικασία ξεχωριστή και πρωτότυπη, διαφορετική από κάθε προηγούμενη φορά.

Ως εκ τούτου αρμόδιοι για τη διοργάνωση και τη πραγματοποίηση των συνεδρίων αυτών, είναι η κυβέρνηση σε συνεργασία πάντα με την εκάστοτε Περιφέρεια.

Με βάση αυτά τα δεδομένα καμία Περιφερειακή οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ δεν επιχείρησε και δεν επιχειρεί να υποκαταστήσει κάποιον από τους ως άνω συντελεστές της διεξαγωγής αυτών των συνεδρίων.

Όμως θα πρέπει να γνωρίζουν οι πάντες, πως ο κάθε πολιτικός κομματικός οργανισμός, είναι μία ανεξάρτητη οντότητα και έχει το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση να ασχολείται με τη συγκέντρωση των προβλημάτων της κοινωνίας, με τη συγκέντρωση στοιχείων από υπηρεσίες και μαζικούς φορείς, να τα επεξεργάζεται και να διαμορφώνει πρόταση για την αναπτυξιακή ανασυγκρότηση μιας περιοχής, η οποία θα στοχεύει στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών.

Κανείς λοιπόν κυβερνητικός και Περιφερειακός παράγοντας δεν πρέπει να ανησυχεί από τη δράση ενός κόμματος. Αντίθετα πρέπει να προτρέπει την κοινωνία να συνεισφέρει τα μέγιστα σε ένα τέτοιο σκοπό.

Η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Περιφέρειας Πελοποννήσου, στη βάση αυτής της λογικής και απαντώντας σε δημοσίευμα που είδε το φως της δημοσιότητας πρόσφατα, επιθυμεί να καθησυχάσει όποιον και όποιους ανησυχούν, μήπως και υποκατασταθούν από το κόμμα, στη διοργάνωση του συνεδρίου της Περιφέρειάς μας και τούτο γιατί σέβεται τον κάθε δημοκρατικά εκλεγμένο θεσμό και το ρόλο του.

Ταυτόχρονα όμως καλεί την κοινωνία, όλα τα πολιτικά κόμματα και τους μαζικούς φορείς, μέσα από τους οποίους η κοινωνία εκφράζεται, να συμμετάσχουν σε μία καθολική προσπάθεια σύνταξης μιας πρότασης για την αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την οποία πρόταση αυτό το καιρό, οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκονται σε πλήρη κινητικότητα.

Περιφερειακή οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ: Δεν υποκαθιστούμε κανέναν

Δημοφιλέστερα

To Top