ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περιφερειακές εκλογές: Πώς κέρδισε τη μάχη της Πελοποννήσου η ΝΔ

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΠΤΩΧΟΥ

Εκστρατεία πόρτα – πόρτα στους πέντε νομούς της Περιφέρειας και βεβαίως στην κινητοποίηση όλης της ΝΔ, πρωτίστως όμως του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος είχε και τον κεντρικό ρόλο στην κινητοποίηση.
Η επικράτηση του Δημήτρη Πτωχού στην Πελοπόννησο υπό μια έννοια έσωσε και τα προσχήματα για τη ΝΔ και την κυβέρνηση στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, αφού εάν είχε χαθεί και αυτή η Περιφέρεια, η εικόνα για τον γαλάζιο χάρτη θα ήταν διαφορετική. Και παράλληλα ανέδειξε τον ρόλο του Αντώνη Σαμαρά.

Η «μάχη» της Πελοποννήσου ήταν δύσκολη καθώς η νίκη του κ. Πτωχού απέναντι στον Πέτρο Τατούλη εξασφαλίστηκε από μια διαφορά της τάξης των πέντε ποσοστιαίων μονάδων. Ο νέος περιφερειάρχης ανέτρεψε μέσα σε έναν μήνα μια κατάσταση που έδειχνε ιδιαίτερα προβληματική για τον ίδιο, εκτιμά ο ΒΗΜΑτοδότης. Στις αρχές Σεπτεμβρίου η αναγνωρισιμότητά του περιοριζόταν στο 17%, όταν τα αντίστοιχα ποσοστά για τον Τατούλη ξεπερνούσαν το 60%.

Εκστρατεία πόρτα – πόρτα
Η εικόνα άλλαξε με μια εκστρατεία σχεδόν πόρτα-πόρτα στους πέντε νομούς της Περιφέρειας και βεβαίως στην κινητοποίηση όλης της ΝΔ, πρωτίστως όμως του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος είχε και τον κεντρικό ρόλο στην κινητοποίηση, αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης.

Εκ του αποτελέσματος συνάγεται το συμπέρασμα ότι στην Πελοπόννησο η ΝΔ εμφανίστηκε με την πιο συσπειρωμένη βάση – όπερ σημαίνει ότι ο δεξιός κορμός του κόμματος «το πήρε πάνω του» – και έτσι ο έντονος κομματικός χαρακτήρας που απέκτησε η υποψηφιότητα Πτωχού εξελίχθηκε σε πλεονέκτημα.

ΠΗΓΗ

Περιφερειακές εκλογές: Πώς κέρδισε τη μάχη της Πελοποννήσου η ΝΔ
To Top