ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περιφέρεια Πελοποννήσου: “Τέλος τα ψέματα και οι συκοφαντίες για τα πυρηνελαιουργεία”

ΣΤΑ ΑΚΡΑ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΑΤΟΥΛΗ-ΑΛΕΙΦΕΡΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΩΝ

“Η παραίτηση πλέον της κας Αλειφέρη είναι απαραίτητη, καθώς όχι μόνο είναι διακοσμητική η θέση της χωρίς την άσκηση αρμοδιοτήτων, αλλά η συμπεριφορά της κρίνεται επικίνδυνη”, αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου αναφορικά με το θέμα των πυρηνελαιουργείων.

Την ίδια ώρα, η Περιφέρεια Πελοποννήσου δίνει στη δημοσιότητα το έγγραφο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Μεσσηνίας με θέμα τα αποτελέσματα των μετρήσεων των πυρηνελαιουργείων, σύμφωνα με τα οποία α) καταγράφηκε υπέρβαση για τις σωματιδιακές εκπομπές στο σύνολο των μονάδων που μετρήθηκαν και
β)Δεν διαπιστώθηκε η παρουσία πολυαρωματικών υδρογονανθράκων που θεωρούνται δυνητικά επικίνδυνοι για τη Δημόσια Υγεία πάνω από τα όρια ανίχνευσης της μεθόδου μέτρησης, στη μονάδα που μετρήθηκε.
Δείτε εδώ το έγγραφο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε.Μεσσηνίας:
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΠΥΡΗΝΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΩΝ

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου:

«Αποκαλυπτικά τα στοιχεία των υπηρεσιών της Π.Ε. Μεσσηνίας»

“Σε συνέχεια των δημόσιων αναφορών της κας Αλειφέρη και προς αποκατάσταση της αλήθειας, σύμφωνα με τα στοιχεία των υπηρεσιών της Π.Ε. Μεσσηνίας, όπως αναφέρονται στο επίσημο έγγραφό τους προς τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, σχετικά με τη λειτουργία των πυρηνελαιουργείων, κατ’ αρχήν δεν διαπιστώνεται η παρουσία πιθανών επικίνδυνων πολυαρωματικών υδρογονανθράκων.
Σε ότι αφορά την αύξηση των δεικτών των σωματιδιακών εκπομπών (σκόνη) έχει ήδη ξεκινήσει η προβλεπόμενη κατά το νόμο διοικητική διαδικασία συμμόρφωσης των πυρηνελαιουργείων με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και προσωπικά ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης εξαρχής προσέγγισαν το ζήτημα αυτό με υπευθυνότητα, ούτως ώστε να θωρακιστεί η δημόσια υγεία και το περιβάλλον. Για το λόγο αυτό, αρχικά με το Δημόκριτο και στη συνέχεια με εξειδικευμένη εταιρεία, για πρώτη φορά επέβαλλε να γίνουν μετρήσεις στις καμινάδες των πυρηνελαιουργείων, ούτως ώστε να υπάρξουν σαφή και πιστοποιημένα στοιχεία.
Η παραίτηση πλέον της κας Αλειφέρη είναι απαραίτητη, καθώς όχι μόνο είναι διακοσμητική η θέση της χωρίς την άσκηση αρμοδιοτήτων, αλλά η συμπεριφορά της κρίνεται επικίνδυνη, εφόσον με ανεύθυνες δημόσιες ανακοινώσεις, τις οποίες ουδέποτε στοιχειοθέτησε, προσπάθησε να δημιουργήσει πανικό και προβλήματα τόσο στην οικονομία, όσο και στην κοινωνική συνοχή της Μεσσηνίας.
Την ίδια πολιτική ανευθυνότητα αντανακλούν και οι δηλώσεις του κ. Πατσαρίνου για το θέμα αυτό, καθώς εμφανίστηκε πλήρως ανενημέρωτος και με μοναδικό του ενδιαφέρον τη δημιουργία εντυπώσεων.

Τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί η διοικητική διαδικασία, όπως προβλέπεται από το νόμο, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου θα ενημερώσει, όπως πάντα κάνει, πλήρως και με τη δέουσα υπευθυνότητα τους πολίτες της Μεσσηνίας για τη λειτουργία των πυρηνελαιουργείων”, καταλήγει η ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Περιφέρεια Πελοποννήσου: “Τέλος τα ψέματα και οι συκοφαντίες για τα πυρηνελαιουργεία”
To Top