ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Εκταμιεύονται 33.000.000 ευρώ και θα κατευθυνθούν σε επιχειρήσεις

Την εκταμίευση πίστωσης 33.000.000 ευρώ τα οποία θα κατευθυνθούν σε επιχειρήσεις της Περιφέρειας υπέγραψε χθες Πέμπτη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

“Σήμερα Πέμπτη υπέγραψα την εκταμίευση 33.000.000 ευρώ που μέσω του ΕΦΕΠΑΕ (Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα”) θα διατεθεί σε επιχειρήσεις προκειμένου να χρηματοδοτηθούν διάφορες δράσεις των ιδιωτών επιχειρηματιών, κατά βάση -αλλά όχι αποκλειστικά- τουριστικού προσανατολισμού.

Επίσης, προωθείται το ποσόν των 8.000.000 ευρώ -4 εκ και άλλα τόσα, μέσω υπερδέσμευσης- για τους επαγγελματίες που ασχολούνται με την μεταποίηση προϊόντων αγροτοδιατροφής σε μονάδες εγκατεστημένες εντός σχεδίου πόλης” σημείωσε ο περιφερειάρχης, για να υπογραμμίσει καταλήγοντας:

ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

“Γενικά αγωνιζόμαστε για τη βελτίωση της εικόνας των εντάξεων στο ΠΕΠ, ενώ παρακολουθούμε και τα παράλληλα προγράμματα. Πολύ σύντομα, η Περιφέρεια θα αποκτήσει τα πρώτα της ηλεκτροκίνητα οχήματα, γιατί πρέπει και σε αυτόν τον τομέα να προχωρήσουμε, πρέπει ο σταθμός φόρτισης που έχει εγκατασταθεί να αρχίσει αν αποδίδει”, δήλωσε ο Παναγιώτης Νίκας.

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Εκταμιεύονται 33.000.000 ευρώ και θα κατευθυνθούν σε επιχειρήσεις
To Top