ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περιφέρεια: “Κανένα πρόβλημα ως προς την ποιότητα των διανεμόμενων ειδών του προγράμματος ΤΕΒΑ”

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην ποιότητα του κρέατος που διανέμεται  μέσω του προγράμματος ΤΕΒΑ, απαντά η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην καταγγελία που δημοσιεύτηκε σε τοπική εφημερίδα. Μάλιστα, δίνει στη δημοσιότητα τη σχετική έκθεση ελέγχου των προϊόντων, καθώς και την απάντηση της εταιρείας τυποποίησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων. Γίνεται λόγος για μεμονωμένη καταγγελία, καθώς, όπως επισημαίνεται, κανένα άλλο παράπονο ή διαμαρτυρία υπήρξε για την ποιότητα του κρέατος από τους 3.000 μέχρι τώρα ωφελούμενους του προγράμματος. 

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Δεν διαπιστώθηκε κανένα πρόβλημα ως προς την ποιότητα του κρέατος που διανέμεται στο πλαίσιο του προγράμματος ΤΕΒΑ, όπως σημειώνεται σε έκθεση που συνέταξαν -μετά την σχετική πραγματογνωμοσύνη, σήμερα Παρασκευή 20 Νεομβρίου- οι κτηνίατροι του Τµήµατος Κτηνιατρικής της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας Μαρία Κωταντούλα και Δημήτρης Σαρδέλης.

Η πραγματογνωμοσύνη έγινε πλέον των τακτικών, καθημερινών, ελέγχων που γίνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες στα προς διανομή είδη, μετά από δημοσίευμα στο οποίο υποστηριζόταν πως εκφράστηκαν διαμαρτυρίες από ωφελούμενους του προγράμματος στον Δήμο Μεσσήνης αναφορικά με την ποιότητα του διανεμηθέντος κρέατος.

Εξ άλλου, σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία προμηθεύτρια του κρέατος δηλώνει κι αυτή από την πλευρά της ότι κανένα πρόβλημα δεν έχει διαπιστωθεί από τα αρμόδια για τους ελέγχους όργανα της Π.Ε. Μεσσηνίας, αναφέροντας -μεταξύ άλλων- τα εξής:

“Η συγκεκριμένη ποσότητα κρέατος, η οποία διενεµήθη µέχρι σήµερα, αφορά µία ενιαία παρτίδα από µια παραλαβή. Ελέγχθηκε από την αρμόδια επιτροπή της Π.Ε. Μεσσηνίας και ευρέθη σύμφωνη µε τις προδιαγραφές της σύμβασης και της Νομοθεσίας, ώστε να διανεμηθεί στους απόρους. Ελέγχθηκε τόσο

κατά την παραλαβή, όσο και κατά την διάρκεια των διανομών, μέχρι και σήµερα, από τους αρμόδιους υπαλλήλους της Περιφέρειας και των δήμων.

Μέχρι σήµερα, πλην του δημοσιεύµατος, κανένα άλλο παράπονο δεν έχουμε δεχθεί από ωφελούμενους, για την ποιότητα του κρέατος. Απεναντίας, έχουµε εισπράξει ευµενή σχόλια για την ποιότητα όλων των προϊόντων τα οποία διανέµουµε”.

 

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Να σημειωθεί οτι η διανομή ΤΕΒΑ θα συνεχιστεί από αύριο Δευτέρα 23 Νοεμβρίου σε Θουρία και Άρι, με κατ’οίκον διανομή, ενώ από Πέμπτη 26 Νοεμβρίου και Παρασκευή 27, θα γίνει διανομή στον χώρο της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας σε όσους για οποιοδήποτε λόγο δεν παρέλαβαν τα προϊόντα που δικαιούνται.

Μ.Π.

To Top