Το δικό μου Σχολείο

Πειραματικό 10ο Δημοτικό Καλαμάτας: 103 αιτήσεις για εγγραφή στην Α’Τάξη-Κληρώθηκαν 44 μαθητές και μαθήτριες

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων κλήρωσης των μαθητών που θα φοιτήσουν στην εισαγωγική τάξη  στο Πειραματικό Σχολείο Καλαμάτας  το σχολικό έτος 2022-2023 – Εγγραφές

 

Τι αναφέρει ο Διευθυντής του Σχολείου Γιάννης Χριστόπουλος:

“Πραγματοποιήθηκε την  Παρασκευή  6/5/2022 από το Υπουργείο Παιδείας η κλήρωση των 44 μαθητών που θα φοιτήσουν στην εισαγωγική τάξη  στο Πειραματικό Σχολείο Καλαμάτας  το σχολικό έτος 2022-2023.

Ο πίνακας έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα https: https://peiramatikodimkal.gr/

καθώς και στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΤΑΞΗ

Οι εγγραφές αρχίζουν αύριο   Τετάρτη 11/5/2022  έως την άλλη Τετάρτη 18/5/2022

Οι γονείς που έχουν καταθέσει τα δικαιολογητικά εγγραφής των παιδιών τους στην Α΄ τάξη σε οποιοδήποτε σχολείο της Μεσσηνίας και κληρώθηκαν να φοιτήσουν στο Πειραματικό 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας θα παραλάβουν τα δικαιολογητικά από το  σχολείο  ή τη μετεγγραφή και θα προσέλθουν στο σχολείο μας να  γίνει η εγγραφή.

Όποιοι γονείς  δεν επιθυμούν, παρότι κληρώθηκαν, την εγγραφή του παιδιού τους  στο Πειραματικό θα πρέπει να καταθέσουν σχετική αρνητική δήλωση,  τη θέση τους θα καταλάβουν οι επιλαχόντες με απόλυτη προτεραιότητα.

Εκφράζουμε την ιδιαίτερη ικανοποίησή μας για το μεγάλο ενδιαφέρον που επέδειξαν οι γονείς  και κατέθεσαν αίτηση  κλήρωσης. Κατατέθηκαν συνολικά 103  αιτήσεις.

Συγχαίρουμε τους μαθητές που κληρώθηκαν, τους καλωσορίζουμε στο ταξίδι της γνώσης και της δημιουργίας.

Η πρώτη χρονιά λειτουργίας μας, παρά τις όποιες δυσκολίες,  κατέδειξε πως ο   χαρακτηρισμός του σχολείου ως Πειραματικού του δίνει τη δυνατότητα, θεσμικά και όχι αποσπασματικά, να προσφέρει στους μαθητές  νέες ευκαιρίες και γνωστικά αντικείμενα, στους εκπαιδευτικούς – η υπηρέτηση στο σχολείο αποτελεί επιλογή τους – την πρόκληση να δημιουργήσουν από κοινού νέο περιεχόμενο και να αναζητήσουν καινοτόμες λύσεις σε διαχρονικά προβλήματα της σχολικής πραγματικότητας με μεράκι και επαγγελματισμό.

Η άρτια κατάσταση  στις υποδομές, η ειλικρινής συνεργασία με τους γονείς, η εξωστρέφεια, η  υλοποίηση πολλών προγραμμάτων Erasmus + και μας σειρά δραστηριοτήτων  δημιουργούν το κατάλληλο παιδαγωγικό κλίμα, διευρύνουν ορίζοντες.

Η  πετυχημένη λειτουργία των  7 ομίλων, η χαρούμενη διάθεση  των μαθητών , η εμπιστοσύνη που επέδειξαν οι γονείς στους εκπαιδευτικούς που άψογα  τους λειτούργησαν , το μεγάλο ενδιαφέρον των θεμάτων που διαπραγματεύτηκαν  αποτελεί θετική εξέλιξη και πρωτόγνωρη εμπειρία.

Η  πρώτη χρονιά λειτουργίας μας γέμισε χαρά αλλά και ευθύνη   προκειμένου να εκπληρώσουμε όλες τις προϋποθέσεις για τη σωστή υπηρέτηση των στόχων και να βοηθήσουμε τους μαθητές μας στην κατάκτηση της γνώσης και των νέων δεδομένων. Καλώς ήρθατε!”.

 

 

Πειραματικό 10ο Δημοτικό Καλαμάτας: 103 αιτήσεις για εγγραφή στην Α’Τάξη-Κληρώθηκαν 44 μαθητές και μαθήτριες
To Top