Βιβλίο

Πειραματική Σκηνή: Παρουσιάστηκαν τα 12 παραμύθια του “Ερωτευμένου Μπακανίνου” της Λέττας Πετρουλάκη

Με επιτυχία παρουσιάστηκε απόψε στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας η παρουσίαση του βιβλίου “Ο ερωτευμένος Μπακακίνος” και άλλα παραμύθια, που έχει γράψει και εικονογραφήσει η Λέττα Πετρουλάκη, Πρόεδρος της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας από τις Εκδόσεις ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΣ.

DSC-0052

DSC-0054

DSC-0055

DSC-0056

DSC-0057

Πρόκειται για 12 τρυφερά παραμύθια για όλες τις ηλικίες που γράφτηκαν την εποχή της καραντίνας και μιλούν το κάθε ένα ξεχωριστά για σημαντικά κοινωνικά θέματα, όπως η αγάπη, η φιλία, ο έρωτας, ο σεβασμός στον συνάνθρωπο και στο διαφορετικό, η ανάγκη προστασίας της φύσης, των δασών, της θάλασσας, των ζώων. Δημιουργούν ενσυναίσθηση και ερεθίσματα για συζήτηση πάνω στις φοβίες, τη σχολική βία, την πίστη στο ακατόρθωτο και τη δύναμη της θέλησης.

DSC-0058

DSC-0059

DSC-0060

DSC-0061

DSC-0062

Για το βιβλίο μίλησε η συγγραφέας Ζέτα Κουντούρη, αποσπάσματα διάβασε η ηθοποιός Σταυρούλα Μπαρδουνιώτη, η σκηνοθέτης και θεατροπαιδαγωγός Γιώλικα Πουλοπούλου
και η Κουκλοπαίκτρια Ηρώ Θεοδώρου. Στην κιθάρα και τραγούδι ήταν ο μουσικός και λογοτέχνης Δημοσθένης Μιχαλακόπουλος, ενώ την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Δέσποινα Ηλιοπούλου. Επιμέλεια οπτικού υλικού η Άννα Ντεκελέ εκπαιδευτικός.

To Top