Επί Σκηνής

Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας: Πρεμιέρα για τον “Ρομπέν των Δασών”

Στις 20:30 στο Αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας

Η καινούργια θεατρική παράσταση της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας “ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ” , ανεβαίνει 5-8 Ιανουαρίου 2023 στο Αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας “Θόδωρος Αγγελόπουλος”.


Η θεατρική διασκευή είναι του Ανδρέα Φλουράκη και η μουσική του Νίκου Τσέκου όπως είχαν παρουσιαστεί στην παιδική Σκηνή του Θεάτρου Τέχνης, Κάρολος Κουν το 2017, τα οποία και μας πρόσφεραν συγγραφέας και μουσικός πολύ ευγενικά.

roben-2

rompen1


Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει η θεατροπαιδαγωγός Γιώλικα Πουλοπούλου και τα σκηνικά και κοστούμια επιμελείται ο Βενετσάνος Μπαλόπούλος. Παίρνουν μέρος 17 έφηβοι από τη θεατρική ομάδα.

1-N8-A8938-Dx-O

1N8A8958

1N8A8965

1N8A8987

1N8A9001

1N8A9011

1N8A9022

1N8A9042

programma-1

programma-2


Την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου το πρωί θα δοθεί η παράσταση και σε μαθητές δημοτικών σχολείων, μετά από κλείσιμο θέσεων.

Ο ήρωας ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ

Ο συναρπαστικός θρύλος του Ρομπέν των δασών εξακολουθεί πάντα να συγκινεί και να τραβά το ενδιαφέρον μας, με πρωταγωνιστή έναν από τους πιο εμβληματικούς λαϊκούς ήρωες όλων των εποχών, που έχει ταξιδέψει πέρα από τα σύνορα της Αγγλίας.

Ο Ρομπέν των δασών είναι ένας ήρωας με όραμα, γεμάτος αρετές. Αρετές που είναι ιδανικές να υπάρχουν σε κάθε κοινωνία, όπως η προστασία των αδύναμων, η επαναστατική διάθεση, η ευγένεια, η ενσυναίσθηση και η γενναιότητα.

Είναι ένας επαναστάτης, λάτρης της φύσης και των δασών, αλλά και ευγενής, ιπποτικός και συναισθηματικός. Αποτελεί το ιδανικό πρότυπο του ήρωα για τα παιδιά που αγωνίζεται να επικρατήσει κοινωνική δικαιοσύνη για όλους.

Σε μια δύσκολη χρονική περίοδο που όλα γύρω μας δυστυχώς χάνουν τις αξίες τους, ο καθένας μας, Ρομπέν του εαυτού του αλλά και των γύρω του που δεν έχουν δύναμη να αντιδράσουν, πολεμάει καθημερινά για μια ζωή με αξιοπρέπεια και αυτοθυσία. Αγωνίζεται για ένα αύριο γεμάτο αγάπη, ισοτιμία, κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη. Για μια καλύτερη ποιότητα
ζωής.

Ο «ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ» σας περιμένει να απολαύσετε ένα έργο γεμάτο περιπέτειες, κωμικές καταστάσεις και ιστορικές αλήθειες. Προσμένοντας να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων. Ένα θεατρικό κείμενο όπου όλοι ενώθηκαν για να φτιάξουν μια παράσταση γεμάτη αγάπη και σεβασμό για τα παιδιά. Μια περιπέτεια εποχής, γεμάτη χιούμορ και ανατροπές. Μια υπέροχη ιστορία που μιλά για τη δύναμη του καλού, τη δικαιοσύνη, τη φιλία, την αλληλεγγύη.

Δημοφιλέστερα

To Top