Επί Σκηνής

Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας: Κατασκευάζουν τις θεατρικές κούκλες για τα δύο φετινά έργα Κουκλοθέατρου

Πυρετώδεις οι προετοιμασίες προκειμένου να ετοιμαστούν όλες οι κούκλες αλλά και τα σκηνικά για τα δύο έργα Κουκλοθεάτρου που θα ανεβούν το επόμενο διάστημα. Πρόκειται για “Το δώρο της Παπλωματούς” του Τζεφ Μπριμπό και “Το ταξίδι του Φερεϋντούν” του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ

Ένα υπέροχο δημιουργικό εργαστήρι ξεκίνησε στην Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας την προηγούμενη εβδομάδα, με θέμα: “Κατασκευή και εμψύχωση θεατρικής κούκλας”
Αφού ετοιμάσαμε όλα τα σκηνικά για τα δύο έργα κουκλοθέατρου, “Το δώρο της Παπλωματούς” του Τζεφ Μπριμπό και “Το ταξίδι του Φερεϋντούν” του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου, ξεκινήσαμε την κατασκευή των ηρώων που θα ζωντανέψουν και τα δυο παραμύθια.

Οι συμμετέχοντες στο εργαστήρι ήταν μέλη του Δ.Σ. και τρία μέλη από την εφηβική θεατρική ομάδα του συλλόγου. Αυτή ήταν και η μεγάλη χαρά και ικανοποίηση, που είχαμε δίπλα μας νέα παιδιά με ιδιαίτερες καλλιτεχνικές ανησυχίες , αλλά και καταπληκτικά ταλέντα.

Άλλωστε τα δημιουργήματα όπως θα διαπιστώσετε και από τις φωτογραφίες ήταν εντυπωσιακά, παρόλο που ήταν η πρώτη φορά που διδάσκονται την ιδιαίτερη αυτή τέχνη, της κατασκευής θεατρικής κούκλας. Στα μαθήματα εμπεριέχονται η γλυπτική κεφαλιού και προσώπου , η ζωγραφική τους, η επιμέλεια του κεφαλιού η κατασκευή σώματος και το ράψιμο του κοστουμιού του ήρωα ανάλογα με το ρόλο που υποδύεται.Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν ολοκληρωθεί δύο τρίωρες συναντήσεις και έχει ολοκληρωθεί η γλυπτική του κεφαλιού
και του προσώπου και η ζωγραφική στο πρόσωπο του χαρακτήρα της κούκλας-ήρωα.


Υπολείπονται τα μαθήματα για τα μαλλιά, την κατασκευή του σώματος και των άκρων , με τα χέρια και τα πόδια και το κοστούμι του ήρωα.

Αφού ετοιμαστούν οι κούκλες θα αρχίσουν οι πρόβες με την εμψύχωση όλων των πρωταγωνιστών των δύο, παραμυθιών από τους κουκλοπαίκτες που θα ζωντανέψουν τα έργα.

Όσες δυσκολίες και να μας φέρουν οι επιπτώσεις και οι απαγορεύσεις εξαιτίας του κοροναϊού, εμείς προχωρούμε στην δημιουργική πορεία της Πειραματικής Σκηνής για να είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε τα παραμύθια μας στα παιδιά , που τα έχουν τόσο ανάγκη.

“Το δώρο της Παπλωματούς” θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά, τον Αύγουστο στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Οιχαλίας. Και τα δυο θα παρουσιαστούν στο 4ο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας και στη συνέχεια στα σχολεία της Περιφέρειας.

Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας: Κατασκευάζουν τις θεατρικές κούκλες για τα δύο φετινά έργα Κουκλοθέατρου
To Top