Επί Σκηνής

Πειραματική Σκηνή: Το Φεστιβάλ Kουκλοθέατρου πρέπει να στηριχθεί και να γίνει διεθνές

“ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ: ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, Ή ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ;”

Συνάντηση εργασίας με φορείς κι εθελοντές για το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου «Χρήστος Μαλαπάνης» με θέμα: «Ενημέρωση σχετικά με την οικονομική στήριξη και τις χορηγίες της 4 ης διοργάνωσης (Μάιος 2020), επέκταση του Φεστιβάλ σε «Διεθνές» με επίκεντρο συνεργασίες με ομοειδή Φεστιβάλ καθώς και την βιωσιμότητα του Θεσμού».
Οι τρεις πρώτες διοργανώσεις είχαν επιτυχία κι ανοδική πορεία, αλλά το τελευταίο – από πλευράς ισολογισμού – δεν ήταν ισοσκελισμένο και η Πειραματική αναγκάστηκε να πληρώσει από το ταμείο της τα περίπου 4.800 ευρώ που έλειπαν…
Πλέον η διοργάνωση βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο: Ή θα στηριχθεί και θα γιγαντωθεί ή θα φθίνει ακόμα και θα καταργηθεί, αφού η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας έδειξε τον δρόμο και τον τρόπο αλλά πλέον, ξεφεύγει από τα ερασιτεχνικά πλαίσια κι απαιτείται σοβαρός σχεδιασμός.

– Συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας Βέροιας, και του Δήμου Βέροιας που το διοργανώνει.
– Βιωσιμότητα του θεσμού του Φεστιβάλ: Στρατηγικές και πολιτικές ανάπτυξης.

Έγινε μια αρχική τοποθέτηση από την Πρόεδρο της Πειραματικής Σκηνής Λέττα Πετρουλάκη η οποία τόνισε την ανάγκη χρηματοδότησης του Φεστιβάλ με περισσότερα χρήματα αν υπάρχει η θέληση να κρατηθεί σε ψηλό επίπεδο. Ο προυπολογισμός του 2020 ανέρχεται σε 35.000 ευρώ.
Από την πλευρά του Δήμου παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Φάβας, και οι δημοτικοί σύμβουλοι Τόνια Κουζή και Σταμάτης Μπεχράκης.

To Top