ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέγκυ Νίκα: Ο καταστροφικός «ρομαντισμός» του ΣΥΡΙΖΑ

Άρθρο της Πέγκυς Νίκα, Υποψήφιας Βουλευτή Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας

Ο κ. Γιάννης Μουζάλας διαθέτει έναν μετριοπαθή πολιτικό λόγο που, μέχρι στιγμής, δεν έχει προκαλέσει οξύτατες αντιπαραθέσεις.

Πρόσφατα (6/4/2023, εφημ. Πρώτο Θέμα), απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την αξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ δεδομένου ότι είχε υποσχεθεί τα πάντα στους πάντες, ο κ. Μουζάλας είπε ότι, τότε, το 2015, υπήρχε ένας ρομαντισμός σε όλες εκείνες τις εξαγγελίες – υποσχέσεις του κόμματος  του κ. Τσίπρα.

Είναι ίδιον των ανθρώπων του αριστερού χώρου, ιδιαίτερα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, να νομίζουν ότι με μια ατάκα που έχει και κάτι από συναίσθημα, ξεμπερδεύουν δια παντός από πράξεις και παραλείψεις, υποσχέσεις και ψέματα.

Ξεχνούν βέβαια ότι οι εποχές έχουν αλλάξει. Πλέον, στην πολιτική με μια ατάκα, ένα ευφυολόγημα, δεν ξεπλένονται οι πολιτικές συμπεριφορές που διέψευσαν προσδοκίες, εξαπάτησαν κόσμο, βύθισαν τη χώρα σε βαθύτερη κρίση.

Κυρίως όμως, δεν αποκαθιστούν την τρωθείσα αξιοπιστία του πολιτικού χώρου που πολιτεύτηκε με ψεύτικες υποσχέσεις. Δυστυχώς γι’ αυτούς, πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι με μνήμη που θα το υπενθυμίζουν, πολίτες με κριτική ικανότητα. Πολύ δε περισσότερο όταν ο πολιτικός χώρος των ψεμάτων εξακολουθεί να βαδίζει στους ίδιους δρόμους καλλιεργώντας στους πολίτες την ψευδαίσθηση του «λεφτόδεντρου», που δήθεν ευδοκιμεί στην Ελλάδα και μπορεί να το τρυγά όποτε θέλει η κάθε κυβέρνηση για να τα δίνει «στο λαό» (ναι, με ένα άρθρο μετατρέπουν και τον λαό σε ουδέτερο, όπως θα έσκιζαν τα μνημόνια!).

Ήταν τέτοιος ο ρομαντισμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που πληρώθηκε ακριβά με άγρια φορολογία, την οποία όμως θυμάται καλά ο κόσμος της δημιουργίας της πατρίδας μας. Το περιβόητο «30% προκαταβολή φόρου» και για τον επόμενο χρόνο» ήταν μια μοναδικά σκληρή σύλληψη οικονομικά άσχετων, «πλέρια ρομαντικών» αλλά, απολύτως  αντιπαραγωγικών εγκεφάλων.

Ο ελληνικός λαός γνωρίζει καλά ότι η ζωή θέλει διαρκή αγώνα. Τίποτα δεν χαρίζεται. Για να βρεθούν χρήματα που θα μοιραστούν σε μισθούς και συντάξεις με την άνεση που πλασάρει ο ΣΥΡΙΖΑ, κάποιος πρέπει να τα κερδίσει για να τα μοιράσει το κράτος που δεν παράγει χρήμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν ξέρει τι θα πει αυτό, διότι αντιπροσωπεύει ένα οικονομικό μοντέλο απόλυτου κρατισμού με έντονες αποχρώσεις σοβιετίας. Γι’ αυτό είναι και θα εξακολουθήσει να είναι κολλημένος  δημοσκοπικά, διότι ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται ποιο ακριβώς μοντέλο αντιπροσωπεύει.

Η Νέα Δημοκρατία δεν υπόσχεται κάτι που δεν μπορεί να γίνει.  Στον ρομαντισμό του κ. Μουζάλα και του ΣΥΡΙΖΑ αντιπαραβάλλει την πολιτική. Ρομαντισμός και πολιτική δεν συμβαδίζουν. Η πολιτική είναι ένα πολύ σκληρό άθλημα που απαιτεί δυνατούς και ψύχραιμους ανθρώπους για να την ασκήσουν, ανθρώπους που δεν περπατούν, ούτε και πέφτουν από τα σύννεφα. Είναι προσγειωμένοι στην σκληρή πραγματικότητα, σχεδιάζουν και αγωνίζονται διαρκώς για την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων. Άλλωστε, από τα βασικά προσόντα ενός πολιτικού είναι ο ρεαλισμός.

Ναι, και ο ρομαντισμός είναι πολύτιμος αλλά, για τους ποιητές, τους καλλιτέχνες, τους ερωτευμένους. Αυτοί μπορούν και πρέπει να ονειρεύονται τα πάντα. Έναν κόσμο χωρίς πολέμους, τους λαούς  αδελφωμένους, γαρύφαλλα στα κανόνια…

Σύμφωνοι αλλά, πολιτικός με τέτοιες απόψεις είναι επικίνδυνος να κυβερνήσει μια χώρα. Κι αν, όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, κατάφερε να παραπλανήσει τους πολίτες, αυτό αποδείχθηκε καταστροφικό για τη χώρα και αποτελεί μάθημα προς αποφυγήν.

Σε αυτό ακριβώς το σημείο βρίσκεται σήμερα το κόμμα του κ. Μουζάλα. Και δεν είναι παράξενο που ακόμη δεν έχουν αντιληφθεί το «πώς και το γιατί». Έχουν την ψευδαίσθηση πως αυτά που έκαναν όταν κυβέρνησαν ξεχάστηκαν και ότι στις εκλογές του Μαΐου οι πολίτες θα κρίνουν με βάση τις νέες υποσχέσεις τους. Γι’ αυτό και χωρίς αιδώ διατείνονται (δήλωση Τσαπανίδου) ότι αν δεν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές θα οφείλεται στο ότι «ο κόσμος θα έχει παραπλανηθεί»! Δυστυχώς γι’ αυτούς, ευτυχώς για τη χώρα, δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι τον πολίτη δεν τον ενδιαφέρει αν τον εξαπάτησαν γιατί ήταν ρομαντικοί ή γιατί ήταν πολιτικοί απατεώνες. Για τον ελληνικό λαό μετρά μόνο το αποτέλεσμα που το θυμάται καλά και θα το δείξει στην προσεχή κάλπη.

Πέγκυ Νίκα: Ο καταστροφικός «ρομαντισμός» του ΣΥΡΙΖΑ
To Top