ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Πάζιος για Ελιά Καλαμάτα ΠΟΠ: Ο πολιτικαντισμός δεν έχει τέλος!

ΑΙΧΜΗΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΖΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΠΟΠ

Σε ανάρτησή του ο Αν.Γεν.Διευθυντή της Ένωσης Μεσσηνίας, Γιάννης Πάζιος, αναφέρει:
Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ
Ένα πρώτο προσωπικό σχόλιο εν αναμονή της καθαρογραφής της απόφασης του ΣτΕ
Οι απανταχού μοιρολογίστρες (αρσενικές – θηλυκές) εμφανίστηκαν από την ραστώνη τους και θυμήθηκαν την Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ, κάποιοι δε, έτρεξαν να πάρουν θέση και στο “βάθρο” των τιμητών! Καίτοι οι μεν δεν έχουν επαφή και γνώση με το αντικείμενο απλά προσπαθούν και τώρα να ψηθοθηρίσουν μη αναλογιζόμενοι το κακό που έχουν προκαλέσει με την εμπλοκή τους τόσα χρόνια αυτοί και οι όμοιοι προκάτοχοι τους, οι δε απλά επιβεβαιώνουν ότι ο πολιτικαντισμός δεν έχει τέλος!
Λοιπόν, προς πάσα κατεύθυνση όσων δήθεν κόπτονται τώρα αποκρύπτοντας ότι επί 21 χρόνια συντελούνταν μια παρανομία η οποία αντιμετωπίζονταν με ανοχή προς όφελος του παρανομούντα!
Και επειδή τα Περιφερειακά ή Δημοτικά Συμβούλια δεν δίνουν λύσεις απλά εκφράζουν προθέσεις έχω να μεταφέρω στους απανταχού επαϊόντες:
Η απόφαση του ΣτΕ αποκαθιστά τη νομιμότητα και παρέχει την δυνατότητα να περιφρουρήσουμε την προστατευόμενη ονομασία προέλευσης “Kalamata” από κάθε έναν σε Τρίτη χώρα που θέλει να την χρησιμοποιήσει εντός Ευρωπαικής Ένωσης και όπου η ΕΕ έχει εμπορική συμφωνία που παρέχει προστασία! Δεν προσφέρει όμως οριστική λύση.
21 χρόνια η Ελληνική Πολιτεία προέτρεπε όλες τις περιοχές της χώρας να χτίσουν τα δικά τους ΠΟΠ & ΠΓΕ μάταια βέβαια μιας και οι πλειοψηφία των απανταχού τυποποιητών και εξαγωγέων προτιμούσαν την ασφάλεια του σίγουρου brand με το οποίο δεν είχαν καμία ιστορική σχέση όσο και αν παραποιούν την ιστορία της χώρας και της χύμα διακίνησης παίρνοντας στο λαιμό τους χιλιάδες καλλιεργητές! Εδώ σαφώς υπάρχουν και τεράστιες ευθύνες στους Μεσσήνιους που δεν περιφρούρησαν ούτε ανέδειξαν εξαρχής αυτό το πολύτιμο για τον τόπο μας ταυτοτικό στοιχείο!
Αλλά ας μην εγκλωβιστούμε στο χθες!
Ας πάμε μπροστά!
Απαιτείται άμεσα από το Υπουργείο Εθνικός Διάλογος με χρονοδιάγραμμα 3 μηνών, με την συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων και δη τεχνοκρατών κύρους, ήτοι των στελεχών του Τμήματος ΠΟΠ και του ΕΛΓΟ Δήμητρα ώστε σε συνεννόηση με τις Βρυξέλλες να κατατεθούν από τους ανωτέρω εναλλακτικές προτάσεις με σκοπό να δημιουργηθεί ένας οδικός χάρτης οριστικής λύσης χωρίς να προκληθεί κανένας εμπορικός κραδασμός!
Ήδη έχουμε καταθέσει προς συζήτηση ως Μεσσήνιοι εδώ και ένα έτος (πριν την εκδίκαση του ΣτΕ) τις προτάσεις μας μαζί με το μνημόνιο συνεργασίας με τους συναδέλφους Λάκωνες!
Το πρόβλημα δεν το δημιούργησαν οι Μεσσήνιοι, δεν το διαιώνισαν οι Μεσσήνιοι και δεν ευθυνόμαστε για την μη λύση του! Σε αντίθεση με όσους παραποιούν την ιστορία της χώρας νομίζοντας ότι θα γίνουν πιστευτοί επειδή διαθέτουν μεγάλους κύκλους εργασιών από την χύμα διακίνηση! Ή κινδυνολογούν για να εκβιάσουν για άλλη μια φορά την πολιτική ηγεσία υποτιμώντας την νοημοσύνη όλων και δη των παραγωγών αντιμετωπίζοντας τους ως ιθαγενείς!
Είμαστε ανοιχτοί σε οτιδήποτε διασφαλίζει τους παραγωγούς, τους υγιείς τυποποιητές και το εθνικό συμφέρον πάντα στο πλαίσιο του εφικτού και της νομιμότητας που διαμορφώνουν οι κανονισμοί!
Τέλος ας γνωρίζουν όσοι δημόσιοι λειτουργοί εμπλέκονται με Καταλόγους Ποικιλιών ιδιωτικών οργανισμών ότι θα λογοδοτήσουν και αυτοί στην Δικαιοσύνη όπως και όποιος άλλος από τούδε επαναλάβει μεθοδεύσεις και μηχανορραφίες!
Ανοχή μηδέν!

Πάζιος για Ελιά Καλαμάτα ΠΟΠ: Ο πολιτικαντισμός δεν έχει τέλος!
To Top