ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Θερμή υποδοχή Ανδρουλάκη στην Καλαμάτα

Στο κατάμεστο από κόσμο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας αυτή την ώρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης στην κεντρική προεκλογική ομιλία του κόμματός του πριν τις εκλογές της 21ης Μάϊου 2023.

ANDROULAKIS-KALAMATADSC-0037

ANDROULAKIS-KALAMATADSC-0038

ANDROULAKIS-KALAMATADSC-0039

«Στις 21 Μαΐου το διακύβευμα δεν είναι αν το ΠΑΣΟΚ γίνει ένα μεγαλύτερο κόμμα, αλλά αν κάθε δημοκράτης και προοδευτικός πολίτης ξαναβρεί το σπίτι του. Το σπίτι της δημοκρατίας, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ευημερίας και της προόδου του ελληνικού λαού. Αυτό το σπίτι σφράγισε τα χρόνια της μεταπολίτευσης, που έφτιαξε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, την ισχυρή δημόσια Παιδεία, που έδωσε δυνατότητες στο παιδί του αγρότη και του κτηνοτρόφου και ένωσε τους Έλληνες» επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης.

ANDROULAKIS-KALAMATADSC-0040

ANDROULAKIS-KALAMATADSC-0041

ANDROULAKIS-KALAMATADSC-0044

ANDROULAKIS-KALAMATADSC-0046

ANDROULAKIS-KALAMATADSC-0047

ANDROULAKIS-KALAMATADSC-0051

ANDROULAKIS-KALAMATADSC-0053

ANDROULAKIS-KALAMATADSC-0055

Αναφερόμενος στη συζήτηση περί συνεργασιών, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε πως στο 85% των ευρωπαϊκών χωρών υπάρχουν κυβερνήσεις συνεργασίας. «Κυβερνήσεις συνεργασίας δεν είναι να μοιράσουμε τα υπουργεία, τους γενικούς γραμματείς και τους διοικητές οργανισμών. Πρόκειται για προγραμματικές συγκλίσεις, πρόσωπα κοινής αποδοχής, πρόσωπα που μπορούν να υπηρετήσουν αυτές τις συνεργασίες. Ως Ευρωπαίος Σοσιαλδημοκράτης, πιστεύω ότι αυτός ο τρόπος άσκησης της εξουσίας βοηθάει τη διαφάνεια και δημιουργεί θεσμικά αντίβαρα. Δεν έχουμε έναν πρωθυπουργό που είναι ικανός για όλα. Από το να στείλει τη χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης μέχρι να στήσει παρακράτος υποκλοπών, να επηρεάσει τη Δικαιοσύνη, να μοιράσει τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης στους ολιγάρχες. Υπάρχουν εσωτερικά αντίβαρα λόγω των προγραμματικών συγκλίσεων και των προσώπων» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης και πρόσθεσε: «Παρόλα αυτά, μένουν μόνο στο πρόσωπο του πρωθυπουργού. Και γιατί μένουν μόνο εκεί; Διότι αυτή είναι η προσωπική τους αγωνία. Δεν ενδιαφέρει το μέλλον της Ελλάδας ούτε τον κ. Τσίπρα ούτε τον κ. Μητσοτάκη. Το μέλλον της καρέκλας τους ενδιαφέρει. Προφανώς δεν θα επιβάλει ένα κόμμα τα πρόσωπα. Θα είναι κοινής αποδοχής. Δεν φιλοδοξώ εγώ να επιβάλω κανένα πρόσωπο. Κι αν θέλουν μια αιτιολογία γιατί δεν προτείνουμε αυτούς, είναι γιατί κρίθηκαν. Είναι οι πρωταγωνιστές των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα από τη χρεοκοπία του Καραμανλή και μετά. Ποτέ δεν έδωσαν συναίνεση, ποτέ δεν έδωσαν χέρι βοήθειας. Ποτέ δεν μίλησαν τον λόγο του ρεαλισμού, της συνέπειας, της ευθύνης. Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να κατακτήσουν την εξουσία με τα “Ζάππεια”, με τα “προγράμματα Θεσσαλονίκης” και όλες αυτές τις απίστευτες κοροϊδίες που μετά τις βάφτιζαν αυταπάτες για να πετάξουν από πάνω τους τις ευθύνες των προβλημάτων».

ANDROULAKIS-KALAMATADSC-0059

ANDROULAKIS-KALAMATADSC-0061

ANDROULAKIS-KALAMATADSC-0064

ANDROULAKIS-KALAMATADSC-0066

ANDROULAKIS-KALAMATADSC-0067

ANDROULAKIS-KALAMATADSC-0068

ANDROULAKIS-KALAMATADSC-0070

ANDROULAKIS-KALAMATADSC-0072

ANDROULAKIS-KALAMATADSC-0073

ANDROULAKIS-KALAMATADSC-0074

ANDROULAKIS-KALAMATADSC-0075

«Εδώ ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να συγκυβερνήσει με το ίδιο του το κόμμα, θα συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ; Ας είμαστε επιτέλους ειλικρινείς. Ο κ. Μητσοτάκης δεν συγκυβερνά με τη ΝΔ. Έχει φτιάξει μια παρέα στο Μαξίμου, έχει δώσει και τα πιο κρίσιμα υπουργεία στα “ορφανά” του Καρατζαφέρη – αλλά κατά τ’ άλλα είναι δήθεν φιλελεύθερος – και διοικεί όλο το κράτος μόνος του με τον ανιψιό του μέχρι πρότινος. Και αυτός ο άνθρωπος έχει την κουλτούρα της συνεργασίας; Καμία κουλτούρα. Θέλω να το καταλάβει αυτό ο κεντρώος ψηφοφόρος. Με ισχυρό ΠΑΣΟΚ θα έχουμε σταθερότητα. Με ισχυρή δεξιά θα έχουμε μια αυταρχική αντίληψη εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος που θα κάνει το κράτος λάφυρο της εξουσίας για τους κολλητούς του κ. Μητσοτάκη, όπως το έκανε κι ο κ. Τσίπρας στο παρελθόν με τον Καμμένο» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

ANDROULAKIS-KALAMATADSC-0076

ANDROULAKIS-KALAMATADSC-0077

ANDROULAKIS-KALAMATADSC-0083

ANDROULAKIS-KALAMATADSC-0086

ANDROULAKIS-KALAMATADSC-0087

ANDROULAKIS-KALAMATADSC-0089

ANDROULAKIS-KALAMATADSC-0093

ANDROULAKIS-KALAMATADSC-0104

ANDROULAKIS-KALAMATADSC-0106

ANDROULAKIS-KALAMATADSC-0107

Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί από νωρίς έξω από το Πνευματικό κέντρο με τον Νίκο Ανδρουλάκη να φτάνει στις 20:10 και να γίνεται δεκτός με χειροκροτήματα και καπνογόνα από τα μέλη της ΠΑΣΠ.
Στην πρώτη σειρά βρέθηκαν όλοι οι υποψήφιοι Βουλευτές του κόμματος και πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

ANDROULAKIS-KALAMATADSC-0115

ANDROULAKIS-KALAMATADSC-0117

ANDROULAKIS-KALAMATADSC-0135

ANDROULAKIS-KALAMATADSC-0137

ANDROULAKIS-KALAMATADSC-0145

«Ο κ. Τσίπρας πάει στη Γερμανία και μιλά στον Καγκελάριο Σολτς για τις “Πρέσπες του Αιγαίου”. Οφείλει ο κ. Τσίπρας, πριν τις 21 Μαΐου, να εξηγήσει στον ελληνικό λαό τι εννοεί με τις “Πρέσπες του Αιγαίου”. Γιατί, Ανδρέας Παπανδρέου και “Πρέσπες του Αιγαίου” δεν γίνεται. Ειδικά όταν έχουμε τις επιλογές Ερντογάν-Κιλιντσντάρογλου για την τουρκική ηγεσία, δεν μπορώ να καταλάβω ούτε τι εννοεί ούτε πως θα γίνει η οποιαδήποτε σύγκλιση. Εμείς προφανέστατα θέλουμε μία Τουρκία, η οποία θα σέβεται τον λαό της και τους γείτονές της. Γι’ αυτό, προτεραιότητά μας είναι, όταν βρισκόμαστε σε τέτοιου επιπέδου συναντήσεις με αρχηγούς ξένων κρατών, να μιλούμε για την ενιαία ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική που στέλνει μηνύματα καθαρά στην Τουρκία, και για τον ευρωστρατό» υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης ως προς τις εν λόγω θέσεις εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας τις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα για τον ιστορικό Ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ας πούμε την αλήθεια. Ποιος είναι πιο κοντά στον Ανδρέα Παπανδρέου; Ο αρχηγός του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου ή ο αρχηγός του κόμματος που τον οδήγησε στο Ειδικό Δικαστήριο και προσπάθησε να τον κλείσει φυλακή; Που οργάνωσε την προσωπική του εξόντωση μαζί με τη Νέα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Ο κ. Τσίπρας έχει ταλέντο στην παραχάραξη, στη διαστρέβλωση. Τα κριτήρια και το επίπεδο του πολιτικού ήθους τα μετράμε πολύ διαφορετικά».

Λίγες ώρες μετά την παρουσίαση των 12 προγραμματικών προτεραιοτήτων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ο Νίκος Ανδρουλάκης στάθηκε με ιδιαίτερη έμφαση στο σχέδιο του κόμματος για την αναγέννηση του ΕΣΥ, την προστασία της πρώτης κατοικίας των δανειοληπτών, την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους και την επένδυση στην παιδεία.

ANDROULAKIS-KALAMATADSC-0148

ANDROULAKIS-KALAMATADSC-0153

ANDROULAKIS-KALAMATADSC-0157

ANDROULAKIS-KALAMATADSC-0167

ANDROULAKIS-KALAMATADSC-0170

Την εναρκτήρια ομιλία και την ομιλία έκανε ο Γραμματέας του κόμματος στη Μεσσηνία Γιάννης Νικολακόπουλος.

ANDROULAKIS-KALAMATADSC-0171

ANDROULAKIS-KALAMATADSC-0174

ANDROULAKIS-KALAMATAimage00004

ANDROULAKIS-KALAMATAimage00006

ANDROULAKIS-KALAMATAimage00022

ANDROULAKIS-KALAMATAimage00033

ANDROULAKIS-KALAMATAimage00039

ANDROULAKIS-KALAMATAimage00040

ANDROULAKIS-KALAMATAimage00042

Μεταξύ άλλων ο κ.Ανδρουλάκης τόνισε: “Ήρθε η ώρα να πούμε ως εδώ στο παρακράτος της ΝΔ-Ο Ανδρέας Παπανδρέου ανήκει στην Ιστορία- Είναι ο μεγαλύτερος δημοκρατικός ηγέτης μετά τον Β’Παγκόσμιο Πόλεμο-Ο κ. Τσίπρας έχει ταλέντο στην παραχάραξη και τη στρέβλωση-Απέναντί μας έχουμε δύο αναξιόπιστα και επικίνδυνα συστήματα εξουσίας-Εμείς δεν παίζουμε το παιχνίδι της διχόνοιας, ούτε της τοξικότητας-Οι συνεργασίες θέλουν προγραμματικές συγκλίσεις και πρόσωπα κοινής αποδοχή-
“Εδώ ο κ.Μητσοτάκης δεν μπορεί να κυβερνήσει με το ίδιο του κόμμα θα συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ; Ας είμαστε ειλικρινείς! Δεν συγκυβερνά με τη ΝΔ, έχει φτιάξει μια παρέα στο Μαξίμου, έχει δώσει στα ορφανά του Καρατζαφέρη τα πιο κρίσιμα Υπουργεία, και διοικεί το κράτος μόνος του-Δεν έχει καμία κουλτούρα συνεργασίας-Με ισχυρό ΠΑΣΟΚ θα έχουμε σταθερότητα, με ισχυρή δεξιά θα έχουμε αντίληψη αυταρχική που θα κάνει το κράτος λάφυρο για τους κολλητούς του κ.Μητσοτάκη, όπως το έκανε και ο Τσίπρας στο παρελθόν με τον Καμμένο”.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

LIVE: Η ομιλία του Ανδρουλάκη στην Καλαμάτα

To Top