ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Κοσμοσυρροή στην Καλαμάτα στις εκλογές για νέο πρόεδρο

Κοσμοσυρροή παρατηρείται από το πρωι στο εκλογικό Κεντρο της Καλαμάτας, στο κτήριο του Πνευματικού Κέντρου από την οδο Αναγνωσταρά. Από νωρίς το πρωί που άνοιξαν οι κάλπες ουρές πολιτών όλων των ηλικιών προσέρχονται για να ψηφίσουν και να αναδείξουν τον νεο πρόεδρο. Μέχρι αυτή την ώρα έχουν ψηφίσει περίπου 500 άτομα και εκφράζεται η εκτίμηση ότι θα είναι πολλαπλάσια έως ότου κλείσουν οι κάλπες.

Να θυμίσουμε ότι στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές το 2017 είχαν ψηφίσει στην Καλαμάτα μόλις 1.100 πολίτες. Στις τωρινές εκλογές οι υποψήφιοι είναι 6 και υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αλλά και παρασκήνιο. Οι εκλογές και αυτή τη φορά γίνονται με ανοιχτή στο κοινό ψηφοφορία, που σημαίνει οτι δεν ψηφίζουν μόνο μέλη αλλά μπορεί ο οποιασδήποτε, μέλος, φίλος, ή υποστηρικτής να προσέλθει και αφενός να εγγραφεί ως μέλος δίνοντας 3 ευρώ, και να ψηφίσει για πρόεδρο, εφόσον δηλώσει οτι δεν είναι μέλος σε άλλο πολιτικό κόμμα. Αυτή ακριβώς η ανοιχτή διαδικασία ψηφοφορίας δεν μπορεί να ελεγχθεί, γεγονός που έχει εγείρει προβληματισμό για το αποτέλεσμα της διαδικασίας.

Όπως επισημαίνεται από το ιδιο το κόμμα, “Μέλη ή φίλοι μπορούν να εγγραφούν Ελληνίδες/Έλληνες πολίτες, πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αλλοδαπές/οί που κατοικούν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα, ηλικίας 16 ετών και άνω, οι οποίοι αποδέχονται τις Αρχές του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ.
Δεν μπορούν να εγγραφούν μέλη ή φίλοι, όσες και όσοι συμμετέχουν σε άλλο πολιτικό κόμμα ή σε φορείς με στόχους που έρχονται σε αντίθεση με το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ”.

ΕΩΣ ΤΙΣ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ

Η ψηφοφορία θα διαρκέσει από τις 7:00 π.μ. μέχρι τις 7:00 μ.μ. Για την συμμετοχή στην ψηφοφορία είναι απαραίτητη η επίδειξη επίσημου αποδεικτικού ταυτότητας. Το κόστος συμμετοχής στην ψηφοφορία είναι 3 ευρώ.

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Προσοχή: Στον Δήμο Οιχαλίας, προς διευκόλυνση των ψηφοφόρων και για την τήρηση των υγιεινομικών μέτρων, η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, στις 5 (και εάν χρειαστεί) στις 12 Δεκεμβρίου, διεξάγεται στο Πνευματικό Κέντρο «ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ» (αντί του Δημαρχείου) στον Μελιγαλά.

To Top