Βιβλίο

Πάσχα στην Ελληνική Λογοτεχνία απόψε στο Bookmark

Μια πρωτότυπη πολιτιστική εκδήλωση φιλαναγνωσίας, μουσικής και γεύσεων

Λίγο πριν την Μεγάλη Εβδομάδα τα μέλη της Λέσχης Βιβλίου της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας Η ΑΦΥΠΝΙΣΗ, ξεφύλλισαν βιβλία Ελλήνων λογοτεχνών βρήκαν αναφορές στην Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα, και σκέφτηκαν να μοιραστούν μαζί σας διηγήματα και ποιήματα.
Σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Bookmark Λυκούργος Καρολεμέας, γεννήθηκε η ιδέα για την εκδήλωση στην οποία σας προσκαλούμε. Την ονομάσαμε Το Πάσχα στην Ελληνική Λογοτεχνία

Ένας αναγνωστικός περίπατος μέσα στις πασχαλιάτικες γραφές Ελλήνων λογοτεχνών με μουσική υπόκρουση μελοποιημένης ελληνικής ποίησης

Και θα την πραγματοποιήσουμε, σήμερα Παρασκευή, 26 Απριλίου στις 20.30 στο πατάρι του βιβλιοπωλείου Bookmark Λυκούργος Καρολεμέας, Αντωνοπούλου 12 .

Η Λίλα Γκλεγκλέ, η Φεβρωνία Εξακουστίδου, η Ευαγγελία Μακρή ο Γιώργος Μπιτζιβής και η Λέττα Πετρουλάκη, θα διαβάσουν κείμενα της Αιμιλίας Δάφνη, του Στρατή Μυριβήλη, του Σωτήρη Δημητρίου του Χρήστου Χρηστοβασίλη και ποιήματα του Οδυσσέα Ελύτη.

Θα ακουστούν ζωντανά και με συνοδεία ακουστικής κιθάρας από τον Τάκη Χριστοφιλέα μελοποιημένα ποιήματα του Νίκου Γκάτσου, του Κώστα Βάρναλη και του Διονυσίου Σολωμού.
Σας περιμένουμε να βαδίσουμε μαζί λογοτεχνικά μονοπάτια που θα μας φέρουν πιο κοντά στο πνεύμα των ημερών.

To Top