Βιβλίο

Παρουσιάζεται στη Μεσσήνη το νέο βιβλίο του Τάσου Αποστολόπουλου

Η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Τάσου Αποστολόπουλου με τίτλο “Το Νησί και τα χωριά του Δήμου Μεσσήνης στην Επανάσταση του 1821 ” θα πραγματοποιηθεί στις 13 Ιουλίου και ώρα 20.30 στον προαύλιο χώρο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μεσσήνης.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν :
– Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Αθανάσιος Χρήστου
– Ο καθηγητής και Κοσμήτορας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Νικόλαος Ζαχαριάς.
Παρέμβαση με γραπτό μήνυμα του θα κάνει ο Ομότιμος καθηγητής Βασίλης Παναγιωτόπουλος.
Αποσπάσματα θα διαβάσει η πτυχιούχος του Τμήματος Ανθρωπιστικών Σπουδών Μαρία Βέργη .
Τον συντονισμό θα έχει η δημοσιογράφος, υπεύθυνη Γραφείου Τύπου του Δήμου Μεσσήνης Τζούλια Μαλλιαρού .
Θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση με τον τραγουδοποιό Βαγγέλη Δούβαλη
Διοργάνωση : Δήμος Μεσσήνης.

Το πολύτομο βιβλίο περιέχει πλούσιο υλικό, που αποτυπώνει τα ιστορικά γεγονότα του Νησιού και των χωριών του σημερινού δήμου, τις τοπικές μάχες και συμπλοκές, την προσφορά των αγωνιστών και την οικονομική εισφορά του κάθε τόπου στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα.  
Το έργο έχει βασιστεί σε έρευνα από τα Αρχεία της Βουλής των Ελλήνων, των Γενικών Αρχείων των Κράτους, των Αρχείων της Ελληνικής Παλιγγενεσίας, τις αφηγήσεις των περιηγητών, τα απομνημονεύματα αγωνιστών, καθώς και από καταγραφές και έρευνες τοπικών ιστοριοδιφών.
Η έκδοση του ιστορικού αυτού τόμου θα αποτελέσει για το Δήμο Μεσσήνης μία εμπεριστατωμένη καταγραφή της τοπικής ιστορίας και των λιγότερο γνωστών και ανώνυμων αγωνιστών του 1821, καθώς και πολύτιμο στοιχείο αποτύπωσης της συμβολής τους στην εξέλιξη της Επανάσταση.
Τα πνευματικά δικαιώματα έχουν εκχωρηθεί από τον συγγραφέα στον Δήμο Μεσσήνης.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Ο Τάσος Αποστολόπουλος γεννήθηκε στο Βλάση του Δήμου Μεσσήνης. Αρχικά σπούδασε Marketing και στη συνέχεια Παιδαγωγικά. Τη διδακτορική του διατριβή εκπόνησε στο Γενικό Τμήμα Δικαίου του Παντείου Πανεπιστημίου.
Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Πρόεδρος Κοινοπραξίας «Γέφυρες Ανάπτυξης», Μέλος στο Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Περιφερειακής Δράσης του Κράτους, Μέλος στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, Πρόεδρος στα Περιφερειακά Ταμεία Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, Μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Αρωγής των Υπαλλήλων του Υπουργείου Γεωργίας, Πρόεδρος στη Γνωμοδοτική Επιτροπή του αναπτυξιακού νόμου για τις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.
Για πάνω από 25 χρόνια ασχολήθηκε με το συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών και των δημοσίων υπαλλήλων. Μεταξύ των άλλων διετέλεσε Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και Αναπληρωτής Πρόεδρος στο Ινστιτούτο Εργασίας ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ. Το συγγραφικό του έργο παιδαγωγικού, συνδικαλιστικού, ιστορικού και αυτοδιοικητικού περιεχομένου αποτυπώνεται μέσα από την έκδοση δεκαέξι βιβλίων.
Είναι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Κωστούρου Στυλιανή και έχουν δύο παιδιά, τον Νίκο καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και τον Σωτήρη διοικητικό διευθυντή στο City Hospital Καλαμάτας

Παρουσιάζεται στη Μεσσήνη το νέο βιβλίο του Τάσου Αποστολόπουλου
To Top