Χορός

Παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Χορού το πρόγραμμα του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ

ΛΙΝΤΑ ΚΑΠΕΤΑΝΕΑ: “ΧΟΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΪ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ”

Αφιερωμένο στις δυνατότητες του ανθρώπινου σώματος είναι το φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, όπως μας είπε μιλώντας στο MessiniaLIVE, η καλλιτεχνική διευθύντρια, Λίντα Καπετανέα. Στόχος της είναι να βοηθήσει και να εμπνεύσει τις νέες γενιές χορευτών και θεατών, παρουσιάζοντάς τους εξαιρετικούς και πρωτοπόρους καλλιτέχνες, προκειμένου “να συνεχίσουν παρακάτω, να πάρουν δύναμη και να εμπνευστούν”.

Μάλιστα, τη δική της εμπειρία κατέθεσε και κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, που έγινε χθες βράδυ στο προαύλιο του Μεγάρου Χορού, λέγοντας “δουλέψαμε ασταμάτητα από τον Οκτώβριο, που ανέλαβα, και πίεσα αρκετά για να είναι έτοιμο πολύ νωρίς το πρόγραμμα και να έχουμε αρκετό κόσμο”.

Χαρακτήρισε ως “κορυφαία συνάντηση καλλιτεχνών του χορού στη χώρα μας” το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού, και επεσήμανε ότι φέτος θα δούμε “πολυδιάστατους δημιουργούς και δασκάλους” που δοκιμάζουν τα όρια του ανθρώπινου σώματος.

Θα δοθούν 14 παραστάσεις από τις οποίες οι 11 είναι ξένες παραγωγές και οι υπόλοιπες 3 ελληνικές συμπαραγωγές. Οι 7 παραστάσεις χορού θα δοθούν στην κεντρική σκηνή και οι άλλες 7 στο studio του Μεγάρου Χορού.

“ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ”

Το καινοτόμο φέτος είναι ότι θα στηθεί μια σκηνή στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας και θα δίνεται εκεί τις ημέρες του Φεστιβάλ ένα χορευτικό ραντεβού για μισή ώρα κάθε μέρα. Απώτερος σκοπός είναι να έρθει το κοινό της Καλαμάτας σε άμεση επαφή με τις παραστάσεις του Φεστιβάλ, κάτι που από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε, είχε δηλώσει η Λίντα Καπετανέα, με ζητούμενο το άνοιγμα του Φεστιβάλ στο κοινό της πόλης.

ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ Ο ΝΙΚΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΟΓΩ ΚΑΠΕΤΑΝΕΑ ΚΑΙ ΧΑΡΙΤΣΗ

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, δήλωσε αισιόδοξος για το Διεθνές Φεστιβάλ και την πορεία του, που εκπηγάζει, τόσο από τη νέα καλλιτεχνική του διευθύντρια Λίντα Καπετανέα, “που έχει δώσει εξαιρετικά δείγματα γραφής”, όπως είπε, όσο και από την προσπάθεια του συμπατριώτη μας αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, για τον οποίο είπε ότι διασφάλισε οικονομικά την πορεία του Φεστιβάλ για την προσεχή τριετία. Σε αντιπαραβολή με τα προηγούμενα χρόνια, όπου “θυμάμαι τα παρακάλια για να μπορέσουμε να έχουμε την αναγκαία οικονομική υποστήριξη”, είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως, “λύσαμε το μεγάλο πρόβλημα για μια τριετία”
Χαρακτήρισε ως “ανοιχτό παράθυρο στην Ευρώπη και στον κόσμο” το Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας, τονίζοντας ότι “έχουμε καθήκον να το στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις” καθώς “κάθε ξένη αποστολή που έρχεται στον Δήμο ξεκινάει πρώτα από το Φεστιβάλ”.

ΝΙΚΑΣ: “ΦΑΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ- ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2018 Ο MANAGER”

Μέσα στο 2018 θα οριστεί και ο καλλιτεχνικός διευθυντής-manager του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, σύμφωνα με τον δήμαρχο, το οποίο χαρακτήρισε ως “φάρο πολιτισμού”. Ταυτόχρονα ολοκληρώνεται η μελέτη για τη μετεγκατάσταση εντός του Μεγάρου της Δημοτικής Σχολής Χορού.

To Top