Επί Σκηνής

Παρουσιάστηκε επίσημα ο νέος καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕΚ Γιάννης Μαργαρίτης

Το νέο Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας Γιάννη Μαργαρίτη, ο οποίος επελέγη μεταξύ 9 υποψηφίων κατόπιν προσκλήσεως για την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τη ΚΕ «Φάρις», παρουσίασε ο Δήμαρχος, σήμερα Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.

Ο Δήμαρχος καλωσόρισε τον κ. Μαργαρίτη, αναφέροντας τα εξής:
«Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο είναι μεγάλο πνευματικό και καλλιτεχνικό κεφάλαιο για την πόλη της Καλαμάτας. Λειτουργεί για πάρα πολλά χρόνια, άλλοτε καλά κι άλλοτε άσχημα. Την περίοδο της οικονομικής κρίσης υπήρξε μία υποβάθμιση του καλλιτεχνικού έργου – και για οικονομικούς λόγους. Υπήρξαν, ασφαλώς, και άλλοι λόγοι,οι οποίοι συνδέονται με την επιλογή των έργων.

Χαίρομαι, διότι με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας επελέγη ο κ. Μαργαρίτης ως ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής, για το διάστημα που ορίζεται από την προκήρυξη. Χαίρομαι, διότι ο κ. Μαργαρίτης είναι ένας άνθρωπος του θεάτρου πανελλήνιας εμβέλειας. Έχει σπουδάσει στο εξωτερικό, έχει σπουδάσει στην Ελλάδα, έχει αποδείξεις μιας σπουδαίας καλλιτεχνικής πορείας.

To καλωσόρισμα της Προέδρου της ΦΑΡΙΣ Αναστασίας Μπελογιάννη

Εμείς, στο πρόσωπο του κ. Μαργαρίτη, έχουμε την ελπίδα ότι θα υπάρξει ένας βηματισμός στο Θέατρο τέτοιος, που θα αναβαθμίσει την παρουσία του. Θα υπάρξει μία προσφορά καλλιτεχνική και πνευματική στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή, σε ολόκληρη την Περιφέρεια.
Με ενδιαφέρουν πάρα πολύ οι ιδέες του για την παρουσία του Θεάτρου εκτός Καλαμάτας. Χαίρομαι πολύ για τις ιδέες του για την αναβάθμιση της πνευματικής ζωής και με το λόγο, για λογοτεχνικά απογευματινά κ.λπ. Βεβαίως, λαβαίνω υπόψη το γεγονός ότι η επιλογή των έργων πρέπει να γίνεται με τέτοιο τρόπο, ώστε να ανταποκρίνεται και στα «θέλω» της τοπικής κοινωνίας – κάθε τοπική κοινωνία έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Για το Δήμο, εκτός από την ποιότητα και την καλλιτεχνική επίδοση, έχει κρίσιμη σημασία και το οικονομικό μέρος. Θέλουμε, δηλαδή, ποιοτικά έργα, επιτυχημένα έργα, να τα χαίρεται ο κόσμος, ει δυνατόν με το μικρότερο κόστος. Είναι στο χέρι του Καλλιτεχνικού Διευθυντή να βρει αυτή τη χρυσή τομή.

Επίσης, ένα Θέατρο έχει την αποστολή να λειτουργεί ως οδηγός και για τα ερασιτεχνικά θέατρα και για τις θεατρικές προσπάθειες που γίνονται στο σχολικό χώρο. Είμαι βέβαιος ότι η αγάπη του Καλλιτεχνικού Διευθυντή και, γενικά, όλων των ανθρώπων του Δημοτικού Θεάτρου θα εκφρασθεί και προς αυτές τις κατευθύνσεις, δηλαδή τις προσπάθειες που γίνονται στο χώρο της Εκπαίδευσης και στις σπουδαίες προσπάθειες και τα σπουδαία αποτελέσματα που έχουμε μέχρι τώρα από την ερασιτεχνική θεατρική δημιουργία».
Ο Δήμαρχος έδωσε τις καλύτερες ευχές του στον κ. Μαργαρίτη, τονίζοντας πως η Καλαμάτα είναι «μία πόλη, η οποία διψά για ποιοτικό θέατρο, το έχει πολλή ανάγκη» και προσέθεσε τα εξής: «Στο πρόσωπό σας έχουμε τις ελπίδες ότι θα έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Καλή επιτυχία και καλή πορεία!».
Τον Γιάννη Μαργαρίτη καλωσόρισε, επίσης, η Πρόεδρος του ΔΣ της ΚΕ «Φάρις» Αναστασία Μπελογιάννη και, ακολούθως, ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής αναφέρθηκε στους άξονες, στους οποίους θα κινηθεί κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Η δήλωση του κ.Μαργαρίτη

Θα βοηθήσουμε και τους ερασιτεχνικούς θιάσους

Παρουσιάστηκε επίσημα ο νέος καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕΚ Γιάννης Μαργαρίτης
To Top