Chef Stories

Παρλιάρος: Εύκολο ψωμί χωρίς μαγιά

Ένα εύκολο ψωμί χωρίς μαγιά μπορεί να γίνει το ιδανικό σνακ αν απλώσουμε πάνω στις ζεστές φέτες του βούτυρο και μαρμελάδα, ταχίνι και μέλι, φυστικοβούτυρο ή ό,τι άλλο προτιμάμε!

ΥΛΙΚΑ
Υλικά για το ψωμί
3 φλιτζάνια γεμάτα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου LURPAK

½ ποτήρι (ή 110 γρ.) γάλα

½ ποτήρι (ή 110 γρ.) νερό ανθρακούχο ΖΑΓΟΡΙ

2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη κρυσταλλική

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί… Αλευρώνουμε τα χέρια μας και φτιάχνουμε μια μπάλα. Πιέζουμε την μπάλα με την παλάμη μας προς τα κάτω, δημιουργώντας έναν κύκλο διαμέτρου 20 εκ. Με ένα μαχαίρι χαράζουμε την επιφάνεια του ζυμαριού. Αλείφουμε με λίγο γάλα και πασπαλίζουμε με αλεύρι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC. Μόλις βάλουμε το ψωμί στο φούρνο κατεβάζουμε στους 180οC.
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
Σερβίρουμε ζεστό με βούτυρο και μαρμελάδα ή όποιο άλειμμα προτιμάμε.

Εύκολο ψωμί χωρίς μαγιά

Παρλιάρος: Εύκολο ψωμί χωρίς μαγιά

Δημοφιλέστερα

To Top