ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάρκο τσέπης να γίνει ο Δημοτικός λαχανόκηπος στις εργατικές κατοικίες στο Άσυλο-Μαζεύουν υπογραφές οι κάτοικοι

ΕΡΩΤΗΣΗ ΦΑΒΒΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Η Ερώτηση του Δημοτικού Συμβούλου της παράταξης Κοσμόπουλου “Καλαμάτα Μπροστά”, Δημήτρη Φαββατά

“Κύριε Δήμαρχε!

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει στην περιοχή των εργατικών κατοικιών Ασύλου η λειτουργία του τοπικού δημοτικού λαχανόκηπου. Σύμφωνα με τις καταγγελίες των κατοίκων, στο δημοτικό λαχανόκηπο επικρατεί ένα απόλυτο χάος, καθώς οι εκμεταλλευτές του εν λόγω λαχανόκηπου όχι μόνο δεν τηρούν κανένα ωράριο και δεν ακολουθούν τα προβλεπόμενα για τη λειτουργία μιας τέτοιας δράσης, αλλά επιπλέον τον έχουν μετατρέψει σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο απειλητικό για την υγεία των κατοίκων της περιοχής.

Τόσο η προηγούμενη όσο και η τωρινή δημοτική αρχή είχαν υποσχεθεί την παύση της λειτουργίας του χώρου αυτού ως δημοτικού λαχανόκηπου και τη μετατροπή του σε πάρκο τσέπης, που θα αναβαθμίσει την περιοχή και θα αποτελεί χώρο συνάντησης και ψυχαγωγίας των κατοίκων, όπως ακριβώς προτάσσει και η φιλοσοφία των πάρκων τσέπης, τα οποία θα πρέπει να γίνονται στις γειτονιές που τα έχουν ανάγκη και όχι στο κέντρο της πόλης.

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα να έχει γίνει απολύτως τίποτα. Συνεπώς, οι κάτοικοι αγανακτισμένοι από την αδιαφορία της δημοτικής αρχής συγκέντρωσαν πάνω από 40 υπογραφές και κατέθεσαν έγγραφη καταγγελία στις υπηρεσίες του δήμου.
Ερωτάστε λοιπόν, αν προτίθεται η δημοτική αρχή να ικανοποιήσει το αίτημα των κατοίκων της περιοχής”.

Πάρκο τσέπης να γίνει ο Δημοτικός λαχανόκηπος στις εργατικές κατοικίες στο Άσυλο-Μαζεύουν υπογραφές οι κάτοικοι
To Top