ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση του πρωθυπουργού για τα σκουπίδια

ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Σε συνάντηση καλεί ο Αλέξης Τσίπρας τους απεργούς της τοπικής αυτοδιοίκησης για να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο, με τους τόνους συσσωρευμένων σκουπιδιών στους δρόμους των πόλεων.
Μετά την άκαρπη συνάντηση των εκπροσώπων της ΠΟΕ – ΟΤΑ με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, ο Έλληνας πρωθυπουργός απευθύνει ο ίδιος κάλεσμα για συνάντηση μαζί τους στο Μαξίμου το πρωί της Τρίτης.
Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού η πρόσκληση απευθύνεται “προκειμένου να βρεθεί λύση όσον αφορά τις διεκδικήσεις των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας και να αποφευχθούν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία, λόγω της παρατεταμένης μη αποκομιδής απορριμμάτων και των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται τις επόμενες μέρες”.
Σημειώνεται πως νωρίτερα σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον υπουργό, ο πρόεδρος των εργαζομένων Νίκος Τράκας κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση με τη στάση της δείχνει ότι επιδιώκει να ανατεθεί η διακομιδή σκουπιδιών σε ιδιωτικούς φορείς και ανακοίνωσε τη συνέχεια των κινητοποιήσεων.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Στο μεταξύ κατατέθηκε στη Βουλή το βράδυ της Δευτέρας η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για τις μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα των δήμων με ειδική μέριμνα για τους συμβασιούχους – παρατασιούχους στον τομέα αυτό.
Η τροπολογία συμπεριλήφθηκε στο αθλητικό νομοσχέδιο και θα εισαχθεί αύριο Τρίτη στην ολομέλεια προς ψήφιση.
Προβλέπει αυξημένη μοριοδότηση για συμμετοχή των συμβασιούχων αυτών στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τουλάχιστον 2.500 μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα και συγκεκριμένα η εμπειρία βαθμολογείται με 17 μονάδες ανά μήνα για συνολική εμπειρία έως 24 μήνες.
Επίσης αυξάνονται κατά 5 έτη (από 45 σε 50) τα ανώτατα όρια ηλικίας για διορισμό μέσω ΑΣΕΠ.
Μέχρι την ανάρτηση των προσωρινών πινάκων διοριστέων, οι δήμοι επικαλούμενοι λόγους δημόσιας υγείας ή εάν συστήσουν νέες οργανικές θέσεις, μπορούν να συνάψουν νέες συμβάσεις με τους εργαζόμενους αυτούς, για τους επόμενους μήνες και όχι πέρα από τις 31 Μαρτίου 2018.
Επιπλέον, η τροπολογία παρέχει τη δυνατότητα στους δήμους να επικαιροποιήσουν έως τις 31 Ιουλίου τα οργανογράμματά τους ώστε να αυξηθούν οι οργανικές θέσεις στην καθαριότητα με βάση τις πραγματικές ανάγκες τους.

Παρέμβαση του πρωθυπουργού για τα σκουπίδια
To Top