ΚΟΙΝΩΝΙΑ

17 ναυτεργάτες σε “ομηρία” στο Λιμάνι Καλαμάτας-Παρέμβαση από το ΠΑΜΕ Μεσσηνίας

Χωρίς μισθό εδώ και 5 μήνες, ελλιπή τροφοδοσία και ρεύμα, καταγγέλλουν πως είναι οι 17 εργαζόμενοι στα κινεζικά αλιευτικά “SUN1” και “SUN2”

Παρέμβαση του ΠΑΜΕ Μεσσηνίας στο λιμάνι της Καλαμάτας μετά από τις καταγγελίες των εργαζομένων στα αλιευτικά πλοία “SUN1” και “SUN2”

Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Μεσσηνίας καταγγέλλει:
Κλιμάκιο της Γραμματείας του ΠΑΜΕ έκανε παρέμβαση στο λιμάνι της Καλαμάτας, σήμερα Τετάρτη 6 Ιούνη, στα πληρώματα των αλιευτικών πλοίων “SUN1” και “SUN2”, με σημαίες Κίνας που ανήκουν στην εταιρίας “SEVEN SEAS”.

Οι 17 εργαζόμενοι που είναι από την Αιγύπτο, το Σουδάν και την Μαυριτανία, καταγγέλλουν ότι τα πλοία βρίσκονται στο λιμάνι της Καλαμάτας από τον Γενάρη, με σοβαρές παρατηρήσεις από την επιθεώρηση των λιμενικών Αρχών.
Αυτές τις καταγγελίες τις έχουν καταθέσει και τις προηγούμενες ημέρες στα Ναυτεργατικά Σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ.

Κατά την επίσκεψη του ΠΑΜΕ οι εργαζόμενοι επανέλαβαν ότι είναι απλήρωτοι εδώ και 5 μήνες από την εταιρία που ανήκουν τα πλοία, με πρόβλημα στην τροφοδοσία τους, μιας και αυτή που παρέχει η εταιρία δεν αρκεί. Επίσης στα πλοία υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υγιεινής καθώς δεν διαθέτουν εγκαταστάσεις για να πλυθούν οι εργαζόμενοι, ενώ η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος γίνεται μόνο από τις 5μμ έως στις 1 πμ.

Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι απαιτούν:

· Την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων τους.
· Τον επαναπατρισμό τους στις χώρες τους και τις οικογένειές τους.

Η Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ απαιτεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Επιθεώρησης Εργασίας, τον Δήμο Καλαμάτας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου να παρέμβουν άμεσα για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ναυτεργάτες των αλιευτικών πλοίων “SUN1” και “SUN2” ώστε να ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματα των εργαζομένων.

17 ναυτεργάτες σε “ομηρία” στο Λιμάνι Καλαμάτας-Παρέμβαση από το ΠΑΜΕ Μεσσηνίας
To Top