Τροφή για σκέψη

Παρεμβάσεις στους φοίνικες λόγω επικινδυνότητας

Προβληματίζει για άλλη μια φορά η εικόνα που έχουν τα ψηλά δέντρα στην πόλη. Αυτή τη φορά ο λόγος για τους δυο φοίνικες στην οδό Δημοσθένους, έξω από το ΔΗΠΕΘΕΚ, στους οποίους έγινε αυστηρή παρέμβαση στα φύλλα τους, αλλά κυρίως στον κορμό, σε τραγικό βαθμό, καθώς τα δέντρα απογυμνώθηκαν στον κορμό τους, με αποτέλεσμα οι δύο πανύψηλοι φοίνικες να μοιάζουν με καλάμια!
Η περίμετρος του κορμού τους έχει μειωθεί αισθητά καθιστώντας τους ευάλωτους, ενώ με έναν ισχυρό αέρα είναι βέβαιο ότι θα σπάσουν!
Η αφαίρεση των ξερών φύλλων των φοινίκων συμπαρέσυρε φαίνεται και κάποιους στο να απογυμνώσουν και τον κορμό των πανύψηλων δέντρων.
Ωστόσο σύμφωνα με γεωπόνους, η απογύμνωση του κορμού του φοίνικα αφήνει έκθετο το δέντρο στις καιρικές συνθήκες(αέρα, ήλιο), και τους εχθρούς του.

O καθαρισμός των δύο φοινίκων κρίθηκε σκόπιμος να γίνει, αφού είχαν παρατηρηθεί φαινόμενα αλλά και καταγγελίες περαστικών για πτώση κλαδιών ή κομματιών την ώρα που διέσχιζαν το πεζοδρόμιο.

Τα κλαδέματα πάντως έμειναν στο πεζοδρόμιο κι εμποδίζουν το πέρασμα των πεζών, ενώ λόγω του αέρα έχουν διασκορπιστεί περιμετρικά του σημείου…
Σε επικοινωνία που είχε το MessiniaLive με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Γιάννη Αδαμόπουλο, μας δήλωσε ότι τις επόμενες ημέρες τα κλαδιά θα απομακρυνθούν καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η παρέμβαση στη συγκεκριμένη περιοχή.

Και μέσα στην γενικότερη αταξία κάποιος βρήκε να παρκάρει μπροστά στην ράμπα…

To Top