Yποδομές

“Παράθυρο” από Βασιλόπουλο να αναλάβει ο Δήμος την ολοκλήρωση των wc στο Στάδιο- Και 4η παράταση στον εργολάβο

Ακόμα μια παράταση, η 4η στη σειρά, δόθηκε από τον Δήμο Καλαμάτας στο ανάδοχο του έργου προκειμένου να ολοκληρώσει τις εργασίες ανακαίνισης των wc στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας. Για την 4η παράταση αποφάσισε χθες η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας ενώ δεν έλειψαν οι αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.

ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΣ: “ΕΠΡΕΠΕ ΜΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ”

Τη δυσφορία του για τις αλλεπάλληλες παρατάσεις δεν έκρυψε ο επικεφαλής της παράταξης “Καλαμάτα Μπροστά”, Βασίλης Κοσμόπουλος,  επισημαίνοντας πως “έπρεπε να απεμπλακούμε από αυτή τη χρηματοδότηση και με δημοτικούς πόρους να το τελειώσουμε”, ώστε να μην υπάρχει αυτή η καθυστέρηση στη χρηματοδότηση, διαμηνύοντας ότι αρνείται να ψηφίσει την παράταση.

ΤΖΑΜΟΥΡΑΝΗΣ: “ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΕΡΓΑΚΙ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΘΛΟΥΜΕΝΟΥΣ”

Ενστάσεις και από τον επικεφαλής του Πρότυπου Δήμου, Βασίλη Τζαμουράνη, που έκανε λόγο για “εργάκι” το οποίο θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί, και να μην ταλαιπωρεί τους αθλούμενους, και δήλωσε πως το καταψηφίζει.

ΛΙΑΠΠΑΣ: “ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ”

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης της Μαρίας Οικονομάκου,  Λεωνίδας Λιάππας,  που το χαρακτήρισε  “γεφύρι της Άρτας” και επίσης το καταψήφισε.

ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΣΕ 3 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΧOYN ΠΕΡΑΣΕΙ 18

Να υπενθυμίσουμε ότι πρόκειται για ένα έργο που θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί σε 3 μήνες, και συγκεκριμένα στις 5 Σεπτεμβρίου του 2019, ωστόσο σύμφωνα με όσα επικαλείται ο εργολάβος του έργου, καθυστερήσεις έφερε η πανδημία και οι καθυστερήσεις στην προμήθεια κάποιων υλικών (όπως ψευδοροφές) που πήγαν το έργο πίσω, αλλά και η καθυστέρηση στην πληρωμή του από το Υπουργείο.

ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΡΟΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ

Δεν έχει πληρωθεί τον 4ο λογαριασμό ο εργολάβος, οπότε βάσει του νόμου δικαιούται να αιτηθεί παράτασης”, δήλωσε χαρακτηριστικά στην Επιτροπή, ο εισηγητής του θέματος Αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης.

Πρόκειται για ένα έργο, του οποίου η σύμβαση υπογράφηκε με τον ανάδοχο εργολάβο στις 5 Ιουνίου 2019, με ορίζοντα ολοκλήρωσης 90 μέρες, δηλαδή στις 5 Σεπτεμβρίου 2019. Ο εργολάβος ξεκίνησε τις εργασίες του με καθαιρέσεις υλικών κλπ, ωστόσο σταμάτησε ζητώντας παρατάσεις, καθώς τα χρήματα έφταναν στο Δήμο από το Υπουργείο με το σταγονόμετρο. Έτσι δόθηκαν παρατάσεις (στις 31/12/2019, στις 15/9/2019, και στις 31/1/2021) με τέταρτη παράταση αυτή που δόθηκε χθες, έως τις 30 Μαρτίου 2021, ώστε να ολοκληρωθεί το έργο.

Να επισημάνουμε ότι η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2018 του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, και το ποσό της σύμβασης είναι στα 38.289 ευρώ. Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Γιώργος Φάβας, απομένουν από το Υπουργείο περίπου 18.000 ευρώ ώστε να ολοκληρωθεί το έργο, ωστόσο αυτά, όπως αναφέρεται στην εισήγηση, δεν έχουν δοθεί ακόμα, και το αίτημα εκκρεμεί στο Υπουργείο από τις 12 Οκτωβρίου του 2020!

“Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει δυνατή η εξόφλησή του, καθόσον δεν μας έχει αποσταλεί η αντίστοιχη χρηματοδότηση”, αναφέρεται στην εισήγηση της δημοτικής αρχής, ενώ γίνεται ειδική αναφορά ότι τα προβλήματα με τη ροή χρηματοδότησης υπήρχαν από την αρχή του έργου.

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΘΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ

Η μη ολοκλήρωση του έργου έχει προκαλέσει όλο αυτό το διάστημα την οργή και αγανάκτηση όσων αθλούνται και προπονούνται στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, καθώς δεν υπάρχουν τουαλέτες για να εξυπηρετηθούν.

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: “ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ”

Σήμερα, Πέμπτη, ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ερωτηθείς για το θέμα, άφησε “παράθυρο” να αναλάβει ο Δήμος τη χρηματοδότηση του εναπομείναντος ποσού των 18.000 ευρώ που έχει κολλήσει στο Υπουργείο, προκειμένου ολοκληρωθεί άμεσα το έργο. Ο ίδιος καταλόγισε λάθη που έγιναν “απ΄όλες τις πλευρές” και χάθηκαν και οι προγραμματικές συμβάσεις που είχαν γίνει με τη γενική γραμματεία Αθλητισμού, “και όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να πάμε πίσω”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η δημοτική αρχή προσανατολίζεται στο να αναλάβει τελικά ο Δήμος να ολοκληρώσει το έργο, καθώς όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος αντίστοιχα μικρά έργα που έχει αναλάβει ο Δήμος  (πχ Δημοτικά Υπνωτήρια) τα ολοκλήρωσε στον προβλεπόμενο χρόνο. “Μπορούμε ως Δήμος να κάνουμε μια ανάθεση, να  βάλουμε ένα συνεργείο εκεί, και να το κλείσουμε οριστικά το πρόβλημα, αλλά πλέον τα 18.000 ευρώ έχουν χαθεί”, συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Μαίρη Περδικέα

To Top