ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις – Τι αλλάζει στις μηνιαίες δόσεις

Έως τις 10 Σεπτεμβρίου η προθεσμία

Έως τις 10 Σεπτεμβρίου παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Έως τις 17 Σεπτεμβρίου μετατίθεται και η προθεσμία πληρωμής των δύο πρώτων μηνιαίων δόσεων (Ιουλίου-Αυγούστου).

Σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο, η παράταση κρίθηκε επιβεβλημένη, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν, αλλά και για να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι πολίτες, οι λογιστές και οι φοροτεχνικοί, εξαντλώντας κάθε χρονικό περιθώριο παράτασης, δεδομένης της επερχόμενης έκδοσης των εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ εντός του Σεπτεμβρίου.

Επισημαίνεται ότι για την παροχή έκπτωσης 3% στο συνολικό ποσό του οφειλόμενου φόρου που προκύπτει από τη φορολογική δήλωση, τα φυσικά πρόσωπα θα πρέπει να υποβάλουν τη δήλωσή τους μέχρι τις 27 Αυγούστου και να καταβάλουν εφάπαξ τον φόρο μέχρι και τις 31 Αυγούστου.

«Η Κυβέρνηση, με πλήρη επίγνωση της πραγματικότητας, των αναγκών και των ιδιαιτεροτήτων της κοινωνίας, παρεμβαίνει όπου χρειάζεται, για να στηρίζει και να διευκολύνει τους πολίτες» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι για το 70% των φορολογικών δηλώσεων που έχουν εκκαθαριστεί μέχρι σήμερα, δεν προκύπτει πληρωμή φόρου. Ειδικότερα, για την πλειοψηφία των δηλώσεων ο φόρος που προκύπτει είναι μηδενικός, ενώ σημαντικός αριθμός φορολογουμένων λαμβάνει επιστροφή φόρου.

Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις – Τι αλλάζει στις μηνιαίες δόσεις
To Top