ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παράταση έως τις 29 Ιουλίου για τις φορολογικές δηλώσεις

Παρατείνεται έως τις 29 Ιουλίου η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τα φυσικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις, όπως προβλέπεται σε απόφαση της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου. Η αρχική προθεσμία έληγε στις 30 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την απόφαση:

1. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2018 των φυσικών προσώπων του άρθρου 3 του ν. 4172/2013, παρατείνεται μέχρι την 29η Ιουλίου 2019.

2. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2018 των νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων του άρθρου 45 του ν. 4172/2013, που δεν έχουν υποβληθεί μέχρι τη δημοσίευση της παρούσας και των οποίων η προθεσμία υποβολής δεν έχει λήξει, παρατείνεται μέχρι την 29η Ιουλίου 2019.
Αν δεν υπάρξει αλλαγή (απαιτείται νομοθετική διάταξη), όσοι υποβάλλουν τις δηλώσεις τους στις 29 Ιουλίου (ημέρα Δευτέρα) στην εκπνοή της προθεσμίας, θα πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση δυο μέρες μετά, στις 31 του μήνα.
Εξαιτίας αυτής της αλλαγής στο χρονοδιάγραμμα υποβολής των δηλώσεων, αναμένεται να πάει πίσω η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ η οποία είχε σχεδιαστεί να γίνει εντός Ιουλίου ώστε να πληρωθεί η πρώτη δόση νωρίτερα φέτος, τον Αύγουστο.
Μετά τις αλλαγές λόγω εκλογών, θεωρείται πιθανότερο η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ να γίνει τον Αύγουστο όπως και πέρυσι και η πρώτη δόση να πληρωθεί το Σεπτέμβρη.

Παράταση έως τις 29 Ιουλίου για τις φορολογικές δηλώσεις
To Top