ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παράταξη Μάκαρη: “Είναι εμφανές ότι το αυγό του φιδιού επωάζεται στη Δημοτική Αρχή Βασιλόπουλου”

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε η παράταξη Μάκαρη “Ανοιχτός Δήμος-Ενεργοί Πολίτες” με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Κώστα Αθανασόπουλου, που έκανε λόγο για “σφράγιση” των αποθηκών του Λιμανιού λόγω μεταναστών. Παράλληλα, η παράταξη Μάκαρη ζητά από τις δημοτικές παρατάξεις να αντιδράσουν “στην ακροδεξιά ρητορική που μεταμφιεσμένη προσπαθεί να εδραιωθεί στην τοπική κοινωνία”. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΚΑΡΗ “ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΗΜΟΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ”

“Είναι αδύνατο να παραμείνουμε αδρανείς στην προοπτική διολίσθησης του Δήμου Καλαμάτας προς τον σκοταδισμό και την μισαλλοδοξία. Είναι πλέον εμφανές ότι το αυγό του φιδιού επωάζεται στην δημοτική αρχή Βασιλόπουλου. Έπειτα από την επαίσχυντη συνεργασία με τον υπόδικο νοσταλγό της ναζισμού και της χούντας, Δ. Κουκούτση, ο πρόεδρος του δημοτικού λιμενικού ταμείου Κ. Αθανασόπουλος- που έχει αναλάβει και πολιτικός συνήγορος του χρυσαυγίτη πρώην βουλευτή- με θρασύτητα απειλεί να σφραγίσει τις αποθήκες του λιμανιού για τους κατατρεγμένους πρόσφυγες, επιρρίπτοντάς τους ανιστόρητες ευθύνες για την τραγωδία της Κύπρου, λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων. Εσκεμμένα προσπαθεί να παραπλανήσει την κοινή γνώμη και να χαϊδέψει τα αφτιά των ακροδεξιών ψηφοφόρων του, αποκρύπτοντας την προδοσία της Κύπρου από τους αξιωματικούς της χούντας και τους Αμερικανούς συνεργάτες τους . Επίσης, είναι προφανές ότι ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου αγνοεί ότι οι Σύριοι υποδέχτηκαν και φιλοξένησαν Μικρασιάτες πρόσφυγες το 1922, κι ας ήταν αλλόθρησκοι.

Η επικοινωνιακή αναδίπλωση του δημάρχου Θ. Βασιλόπουλου δεν αμβλύνει τις αρνητικές εντυπώσεις, ύστερα από την επιστολή του στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, υιοθετεί την ακροδεξιά ορολογία με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς για τους μετανάστες, αποκαλώντας τους «παράνομους» και «βάρος».

Ωστόσο, ο ρόλος του Ανοιχτού Δήμου- Ενεργοί Πολίτες δεν είναι, σε καμία περίπτωση, να παραδίδει μαθήματα ιστορίας, είτε ηθικής. Συνεπώς, καλούμε τις δημοκρατικές παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου να αντιδράσουν και μαζί να πορευτούμε σε κοινό αγώνα αντίστασης στην ακροδεξιά ρητορική, που μεταμφιεσμένη προσπαθεί να εδραιωθεί στην τοπική κοινωνία”.

Παράταξη Μάκαρη: “Είναι εμφανές ότι το αυγό του φιδιού επωάζεται στη Δημοτική Αρχή Βασιλόπουλου”
To Top