Επί Σκηνής

Η παράσταση CHÓRES & Γιασεμί: “ΕΞΙ” στο Αρχαίο Θέατρο Μεσσήνης 1η και 2 Σεπτεμβρίου

Μετά τις ακυρώσεις παραστάσεων  που προέκυψαν τον Αύγουστο λόγω των δυσμενών συνθηκών  που επικράτησαν σε διάφορα μέρη της Ελλάδος η παράσταση CHÓRES & Γιασεμί: “ΕΞΙ” επαναπρογραμματίστηκε για την 1 & 2 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00, στο Αρχαίο Θέατρο της Μεσσήνης.

Η παράσταση “ΕΞΙ”, που παρουσιάζεται στο πλαίσιο του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού “ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ”, στηρίζεται σε τραγούδια που καταγράφηκαν τον 19ο αιώνα και συνδέονται με αντίστοιχα λαϊκά έθιμα, που ακολουθούν τον ετήσιο κύκλο των εορτών αλλά και την πορεία ενηλικίωσης της γυναίκας όπως απεικονίζεται στη λαϊκή παράδοση: από τα έθιμα της περπερούνας, της κούνιας, του κλήδονα, του γάμου, στο τρυφερό νανούρισμα και το σπαρακτικό Μοιρολόι της Παναγίας.

Πρόκειται για μια σειρά έργων της Μάρθας Μαυροειδή αποκλειστικά για φωνές, τα οποία χρησιμοποιούν σαν πρώτη ύλη τα παραδοσιακά τραγούδια, και επεξεργάζονται στίχους, μελωδίες και μοτίβα, δημιουργώντας μία μουσική νέας υφής. Τα έργα αφομοιώνουν μελωδικό και ποιητικό υλικό από παραδοσιακά μονοφωνικά τραγούδια, δημιουργώντας μια νέα πολυφωνία η οποία εμπνέεται από την τροπικότητα της παραδοσιακής μουσικής, συνδυάζοντας την με σύγχρονη αρμονία.

Συντελεστές

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Μαρίνα Σάττι

Δραματουργία: Γιάννης Παναγόπουλος

Σύνθεση – Μουσική επεξεργασία: Μάρθα Μαυροειδή

Μουσική Διδασκαλία – Διεύθυνση: Ειρήνη Πατσέα

Χορογραφία – Κινησιολογία: Σοφία Κωνσταντινίδου

Κοστούμια: Μαριλένα Καλαϊτζαντωνάκη

Ηχοληψία: Γιάννης Δαμιανός

Ερμηνεύουν:

ΓΙΑΣΕΜΙ: Ειρήνη Δερέμπεη, Μαρία Μελαχροινού, Μάρθα Μαυροειδή, Τάσος Πούλιος

CΗÓRESΔέσποινα Γεώργα, Ματίνα Γλενή, Αναστασία Ευδαίμων, Ελεωνόρα Ζαχαριά, Ναταλία Κατσιμάνη, Χρύσα Κλεισιάρη, Ειρήνη Μασάλη, Εβελίνα Μεγαλοκονόμου, Δάφνη Παγουλάτου, Έμιλυ Παπαπέτρου, Ινώ Πικιώνη, Κατερίνα Χατζηαθανασίου

Παραγωγή: WOMO AMKE

Διάρκεια παράστασης: 60’

 

Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο στους αρχαιολογικούς χώρους, (όπου υπάρχει εισιτήριο).
Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης. Για περισσότερες πληροφορίες συμβουλευτείτε την ιστοσελίδα: 
https://digitalculture.gov.gr

Η παράσταση CHÓRES & Γιασεμί: “ΕΞΙ” στο Αρχαίο Θέατρο Μεσσήνης 1η και 2 Σεπτεμβρίου
To Top