Τροφή για σκέψη

Το παράνομο παρκάρισμα τους… χάλασε το μπάνιο!

Αναγνώστης του Messinialive μας έστειλε το ακόλουθο μήνυμα:
“Σήμερα το μεσημέρι στην Ανάσταση πάρκαρε στο παρκάκι των αναπήρων όπου έχουν πρόσβαση οι ανάπηροι στην ράμπα αυτό το λευκό αμάξι, το οποίο δεν είχε ούτε τις πινακίδες, ούτε σήμα ΑΜΕΑ. Το οδηγούσε μια γυναίκα και ήταν άλλες δύο μαζί και συνοδηγός ήταν ένας άνδρας με καροτσάκι. Κατέβηκαν από το αυτοκίνητο και το άφησαν εκεί και πήγαν όλοι μαζί στο Del mar. Κάθισαν για μπάνιο και ο ναυαγοσώστης, μετά από λίγη ώρα κάλεσε την Αστυνομία.
Όταν ήρθε η Αστυνομία, έλεγξε τις πινακίδες και βεβαίωσε την παράβαση, κόβοντας πρόστιμο αφαιρώντας τις πινακίδες.

Ήρθε τρέχοντας στο σημείο που ήταν η Αστυνομία μια γυναίκα και άρχισε και φώναζε και έβριζε και μετά γύρισε και είπε “ξέρετε ποιον κουβαλάμε; Ο κύριος στο καροτσάκι είναι Διοικητής της πυροσβεστικής, Ταξίαρχος και δεν ντρέπεστε” και άλλα πολλά.
Και συνέχισε λέγοντας “Και εσείς οι Καλαματιανοί είστε ό,τι χειρότερο! Αμέσως να μας χαλάσετε το μπάνιο και μένουμε και στην Αρεόπολη, αλλά θα δείτε…”

Τι λέει ο Κ.Ο.Κ.

Προς ενημέρωση της κυρίας που προφανώς αγνοεί τον νέο αυστηρό νόμο, αλλά και για τους υπόλοιπους οδηγούς, τους ενημερώνουμε ότι:
Σύμφωνα με τον νέο ΚΟΚ (Ν. 4530/2018, άρθρο 29 παρ.1 εδαφ.β,ζ.) για τις παραβάσεις στάθμευσης οχήματος:
– σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία και
– σε ράμπες διάβασης ατόμων με αναπηρία ο οδηγός τιμωρείται:

1. Με επιτόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας (πινακίδες – άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου) για 60 ημέρες.

2. Με επιτόπου αφαίρεση της άδειας οδήγησης από τον βεβαιούντα την παράβαση για 60 ημέρες.

Σε περίπτωση υποτροπής μέσα σε διάστημα έξι (6) μηνών, η άδεια οδήγησης αφαιρείται για διπλάσιο χρονικό διάστημα (120 ημέρες) και ο παραβάτης υποχρεούται σε επανεξέταση για την επαναχορήγησή της. Δικαίωμα στάθμευσης στις θέσεις ΑμεΑ, έχουν μόνο αυτοί οι οποίοι έχουν Δελτίο στάθμευσης «Α.Μ.Α.», σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 241/2005 (ΦΕΚ Α΄290).

Ο νέος κώδικας οδικής κυκλοφορίας μπορεί να μειώνει στο μισό τα πρόστιμα, αλλά έχει αυστηροποίησει στο μέγιστο τις διατάξεις μεταξύ άλλων και για τις ράμπες ΑμεΑ.

Το παράνομο παρκάρισμα τους… χάλασε το μπάνιο!
To Top