ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραμένουν μετά την συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων οι 23 εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ

ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΟΥΣ – ΘΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ – ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Μία σημαντική ημέρα ήταν η Τρίτη 25η Μαΐου 2021 για τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΚ.

Συγκεκριμένα εκδικάστηκαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας τα ασφαλιστικά μέτρα των συμβασιούχων 23 εργαζομένων που εργάζονται με σύμβαση από το 2015 μέχρι το 2017 με προσωρινή διαταγή στην Δημοτική επιχείρηση. Το Δικαστήριο αποφάσισε να παραμείνουν στην εργασία τους αφού έγινε δεκτό το κατεπείγον της υπόθεσης που εδράζεται στο επιχείρημα πως οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι ζουν μόνο με το μισθό τους και συνομολογήθηκε εκ μέρους της ΔΕΥΑΚ δια στόματος του ίδιου του Δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου που βρέθηκε στο δικαστήριο και κατέθεσε υπέρ των εργαζομένων.

Δήμαρχος: “Ήρθα να τους υποστηρίξω γιατί τους αξίζει και το είχα υποσχεθεί”

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες οι οποίες συνεχώς αυξάνονται, σε μία επιχείρηση που ενώ το οργανόγραμμα κάνει λόγο για 110 άτομα προσωπικό, διαθέτει μόλις 65.

Την εκπροσώπησή τους είχε αναλάβει η δικηγόρος Μαίρη Πλευριά που μίλησε στο Messinialive για την επιτυχή έκβαση της υπόθεσης, ενώ δήλωση έκανε κι ο Δήμαρχος Καλαμάτας αλλά κι ο τ.Πρόεδρος των εργαζομένων Παναγιώτης Κουφαλάκος που ήταν επίσης μάρτυρας υπεράσπισης. Νομική παράσταση εκ μέρους της ΔΕΥΑΚ είχε η δικηγόρος Πολυτίμη Μπεγέτη. Μετά την επιτυχή έκβαση της υπόθεσης, οι εργαζόμενοι ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο Καλαμάτας για την στάση του, την Διοίκηση της ΔΕΥΑΚ για την στήριξη και το σωματείο τους.

To Top