ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραμένει πολύ υψηλό το ιικό φορτίο του κορονοϊού στα λύματα του Βιολογικού Καλαμάτας

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Εργαστηριακή ανάλυση δείγματος από την είσοδο του Βιολογικού Καθαρισμού της Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε στις 4-5 Νοεμβρίου 2021, προκειμένου να διαπιστωθεί πιθανή ανίχνευση SARS-CoV-2, στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων. Το δείγμα ελήφθη στις 3 Νοεμβρίου 2021.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα από τα «Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών Α.Ε.» για λογαριασμό της Δ.Ε.Υ.Α. Καλαμάτας, στο υπ’ αριθμ. 31444010 δείγμα από την είσοδο του Βιολογικού ανιχνεύθηκε υψηλό ιικό φορτίο SARS-CoV-2.

Τονίζεται ότι σε συνέχεια της ολοκλήρωσης των αναλύσεων που αφορούσαν την ποσοτικοποίηση του SARS-CoV2 στο δείγμα λυμάτων της ΔΕΥΑ Καλαμάτας γίνεται γνωστό ότι το αποτέλεσμα ήταν 71.000 αντίγραφα ιού ανά λίτρο λυμάτων. Από την ανάλυση παρατηρείται μία σταθεροποίηση του ιικού φορτίου σε υψηλά επίπεδα, γεγονός που θα πρέπει να συνεκτιμηθεί και με τα αντίστοιχα περιστατικά που ανιχνεύονται από τον ΕΟΔΥ. και να επιβεβαιωθεί από επόμενες μετρήσεις.

Υπογραμμίζεται ότι η ανάλυση πραγματοποιείται για να παρακολουθείται η τάση του επιδημικού φαινομένου, παρά η απόλυτη αντιστοιχία μεταξύ ιικών αντιγράφων ανά λίτρο λυμάτων και πιθανών φορέων ή ασθενών”, καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας.

 

Σταθερα αυξανόμενο το ιικό φορτίο κορονοϊού στα λύματα του Βιολογικού Καλαμάτας

Σύμφωνα με τις εργαστηριακές αναλύσεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα διαπιστώνεται ανοδική τάση στο ιικό φορτίο κορονοϊού στα λύματα. Συγκεκριμένα:

Στις 6 Οκτωβρίου, πριν περίπου ένα μήνα το φορτιο του ιού στα λυματα της Καλαμάτας έφτανε μόλις τα 6.200  αντίγραφα ιού ανά λίτρο λυμάτων, ενώ σήμερα έχει εκτοξευτεί στα 71.000. Αναλυτικά:

6 Οκτωβρίου: 6.200 αντίγραφα ιου ανά λίτρο λυμάτων

19 Οκτωβρίου: 19.000 αντίγραφα ιού

26 Οκτωβρίου: 62.000

3 Νοεμβρίου: 71.000 αντίγραφα ιού ανά λίτρο λυμάτων

 

Παραμένει πολύ υψηλό το ιικό φορτίο του κορονοϊού στα λύματα του Βιολογικού Καλαμάτας
To Top