ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραμένει σε επιφυλακή ο Δήμος Καλαμάτας: Δεν έχει επηρεάσει ιδιαίτερα την περιοχή ο “Ιανός”

“Το φαινόμενο αναμένεται να εξασθενίσει σταδιακά από το μεσημέρι του Σαββάτου-Δεν έχουν παρατηρηθεί αξιοσημείωτα προβλήματα” επισημαίνουν από τον Δήμο Καλαμάτας

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ

Σε κατάσταση επιφυλακής παραμένει ο Δήμος Καλαμάτας μέχρι το πέρας του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός». Σύμφωνα με την ενημέρωση που δόθηκε στην πρωινή σύσκεψη υπό τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, σήμερα Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020, το φαινόμενο αναμένεται να εξασθενήσει σταδιακά από το μεσημέρι του Σαββάτου. Έως τώρα το φαινόμενο δεν έχει επηρεάσει ιδιαίτερα την περιοχή του Δήμου Καλαμάτας και δεν έχουν παρατηρηθεί αξιοσημείωτα προβλήματα.

Τονίζεται ότι η περιοχή μας παραμένει σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας, καθώς το καιρικό φαινόμενο είναι σε εξέλιξη και μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες. Για το λόγο αυτό ο Δήμος και οι υπηρεσίες του είναι σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα, σε συνεργασία με τους φορείς Πολιτικής Προστασίας και την Περιφέρεια για να αντιμετωπίσουν άμεσα και αποτελεσματικά τυχόν συνέπειες που προκληθούν από την κακοκαιρία.

Ήδη με εντολή του Δημάρχου, από νωρίς το πρωί συνεργεία του Δήμου έχουν προχωρήσει σε ελέγχους φρεατίων στον αστικό ιστό και σε παρεμβάσεις όπου κρίνεται αναγκαίο, αλλά και σε έλεγχο στις εισόδους των κλειστών τμημάτων των ρεμάτων της πόλης.

Η Μεσσηνία στις περιοχές της χώρας που σημειώνονται αυτή την ώρα (17.00) καταιγίδες, όπως καταγράφονται από το windy.com

 

Παραμένει σε επιφυλακή ο Δήμος Καλαμάτας: Δεν έχει επηρεάσει ιδιαίτερα την περιοχή ο “Ιανός”
To Top