ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραιτήθηκε η Γκλεγκλέ από την Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Καλαμάτας

Την παραίτησή της υπέβαλε η δημοτική σύμβουλος με την παράταξη της Μαρίας Οικονομάκου, Ελένη Γκλεγκλέ, από την Επιτροπή Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Καλαμάτας. Η παραίτησή της μπορεί να έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία, ωστόσο όπως μας δήλωσε οδηγήθηκε στην παραίτηση λόγω έλλειψης συνεννόησης και διαφοράς αντίληψης στα διάφορα θέματα που κλήθηκαν να συζητηθούν στην Επιτροπή Τουρισμού.

Ερωτηθείσα από το MessiniaLive γιατί παραιτήθηκε, η Ελένη Γκλεγκλέ μάς απάντησε:

“Δεν μ’ ενδιέφερε ποτέ η στείρα αντιπολίτευση αλλά μόνο ο εποικοδομητικός διάλογος που θα έφερνε καινοτομία στις δράσεις… Κατά τις εργασίες της συγκεκριμένης επιτροπής υπήρξε διαφορά αντίληψης και προσέγγισης των σχετικών θεμάτων”

 

Η διαφορετική αντίληψη και προσέγγιση των θεμάτων αναφορικά με τον τρόπο προβολής του Δήμου Καλαμάτας, η ξεπερασμένη και στερεοτυπική νοοτροπία προσέγγισης των επισκεπτών της πόλης, οι δογματικές απόψεις που δεν επιδέχονταν αντίλογο, οι ειρωνείες, η έλλειψη καινοτόμων δράσεων και η επιμονή στην πεπατημένη,  ήταν αυτά που σύμφωνα με την Ελένη Γκλεγκλέ την οδήγησαν στην απόφαση παραίτησης.

Το θέμα της παραίτησης έρχεται προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 3 Αυγούστου με εισήγηση της αρμόδιας αντιδημάρχου Ελένης Αλειφέρη.
Ακολουθεί η χειρόγραφη παραίτηση της Ελένης Γκλεγκλέ

“Χαμένη στη μετάφραση”  και στον …Μελιγαλά

Η διαφορετική αντίληψη στα πράγματα έγινε εμφανής και στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας της 23ης Ιουλίου, κατά τη διάρκεια του οποίου είχαν ένα “θερμό επεισόδιο” κι έντονη λογομαχία για ένα σχόλιο που έκανε η Αντιδήμαρχος Ελένη Αλειφέρη για “το χρώμα στις τουαλέτες”… Ο εκνευρισμός και τα σχόλια έφεραν την συζήτηση μέχρι και τον…Μελιγαλά! Πάντως, ρωτήσαμε την κ.Γκλεγκλέ, αν έχει σχέση το συγκεκριμένο περιστατικό με την παραίτησή της  και η ίδια απάντησε αρνητικά, με την παραίτησή της να έχει αποφασιστεί και κατατεθεί ήδη από τις 17 Ιουλίου.

Η παραίτηση της κ.Γκλεγκλέ σαφώς και είναι απώλεια για την Επιτροπή, γιατί είναι μια δραστήρια κι έμπειρη εκπαιδευτικός, έχει πλούσια πολιτιστική δράση και οι απόψεις και οι προτάσεις της θα ήταν χρήσιμες και εποικοδομητικές.

 

To Top