ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραιτήθηκε ο Διευθυντής Ακτινολογικού του Νοσοκομείου Καλαμάτας λόγω εξοντωτικών εφημεριών

Παραίτηση συνταξιοδότησης αναγκάστηκε να υποβάλλει ο συντονιστής διευθυντής Ακτινολογικού του Νοσοκομείου Καλαμάτας και πρώην πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, Μιχάλης Μιχαήλ (φωτο), αγανακτώντας με τις εξοντωτικές εφημερίες που ορίζονται. Στην επιστολή του αναφέρει:

“Στο πρόγραμμα εφημεριών μηνός Μαρτίου που υπέβαλα ενημέρωσα έγκαιρα ότι δεν καλύπτονται όλες οι ημέρες του μηνός. Αντί η διοίκηση να λάβει μέτρα κάλυψης μας κοινοποίησε πρόγραμμα με κάλυψη των κενών ημερών από τους υπάρχοντες ιατρούς. Στο Συντονιστή Διευθυντή του τμήματος προστέθηκαν δύο ενεργές εφημερίες στις 6 που είχε προγραμματίσει, σύνολο 8! Στα 67 έτη ηλικίας, με διπλές επεμβάσεις καρδιάς και σακχαρώδη διαβήτη υποκείμενα νοσήματα! Ενημερώνω ότι τις δύο αυτές επιπλέον μέρες θα εκτελέσω εφημερία ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΟΣ! Επειδή θεωρώ προσωπική προσβολή το θέμα, εκτός από αχαριστία, ακολουθεί ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΕΩΣ, δεδομένου ότι έχω συμπληρώσει όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις”.

ΕΞΑΝΤΛΗΣΑΝ ΤΙΣ ΑΝΤΟΧΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ

Είναι πραγματικά λυπηρό αξιόμαχοι γιατροί με χρόνια εμπειρίας να οδηγούνται σε παραίτηση την ώρα της μάχης με τον κορονοϊό, εξαναγκαζόμενοι από τις εξαντλητικές εφημερίες. Όταν μια κυβέρνηση σε έκτακτες συνθήκες, όπως αυτές που ζούμε εδώ και ένα χρόνο, δεν ενισχύει με επιπλέον προσωπικό τα Νοσοκομεία, φτάνοντας στα όριά τους το υπάρχον ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με ό,τι αυτό σημαίνει για την περίθαλψη των ασθενών, τότε είναι αναμενόμενες αυτές οι παραιτήσεις, γιατρών που η συνεισφορά τους είναι πολύτιμη ιδιαίτερα αυτή τη χρονική στιγμή, στη μάχη με την πανδημία. Οι υπουργικές εκκλήσεις στο και πέντε προς τους ιδιώτες γιατρούς και οι απειλές για επίταξη δεν προσφέρουν τίποτα. Έπρεπε ήδη χθες να έχουν ενισχυθεί τα νοσοκομεία με γιατρούς ώστε να βγούμε με τις λιγότερες δυνατές απώλειες από αυτή τη μάχη.

Μαίρη Περδικέα

Παραιτήθηκε ο Διευθυντής Ακτινολογικού του Νοσοκομείου Καλαμάτας λόγω εξοντωτικών εφημεριών
To Top