ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραίτηση Κανάκη με αιχμές από το ΔΣ του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Μεσσηνίας

3 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΝΕΡΓΟΣ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ – ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΝΑΚΗΣ

“Θα επιθυμούσα να σας ενημερώσω πως απέστειλα στο Δ.Σ. του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Μεσσηνίας την παραίτηση μου από Γραμματέας αλλά και από μέλος του Δ.Σ.

Το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο   διαμορφώθηκε μέσα από  εκλογική διαδικασία τον Ιούλιο του 2016. Ο Συλλογος υπήρξε για χρόνια ανενεργός και εκείνη τη χρονιά ορισμένα μέλη κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια ώστε να συγκροτηθεί εκ νέου και να δημιουργηθεί μια νέα συλλογική συνθήκη, που θα βοηθούσε τους συναδέλφους να ανταπεξέλθουν στις ολοένα κι αυξημένες απαιτήσεις του επαγγέλματος μας.

Τα πρώτα 2 χρόνια ο Σύλλογος επέδειξε έντονη κινητικότητα οργανώνοντας ημερίδες, επιστημονικά συνέδρια, φιλανθρωπικές δράσεις και άλλες σημαντικές δραστηριότητες.

Ωστόσο τα τελευταία 3 χρόνια ο Συλλογος ουσιαστικά είναι ανενεργός και δεν έχει την παραμικρή παρουσία στην εξαιρετικά δυσχερή επαγγελματική πραγματικότητα που βιώνουν όλοι οι συνάδελφοι. Το προηγούμενο διάστημα ζήτησα επανειλημμένως την διενέργεια επιμορφωτικών σεμιναρίων σε διάφορα θέματα όπως e-Adeies, ταυτότητα κτιρίων και άλλα ζητήματα, καθώς επίσης και θεσμικές συναντήσεις με την διεύθυνση πολεοδομίας, προκειμένου να συζητηθούν και να επιλυθούν ορισμένα θέματα, χωρίς ωστόσο ανταπόκριση.

Συνεπώς θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους συναδέλφους με στήριξαν στις εκλογές του 2016, να απολογηθώ για την απραξία του Συλλόγου και αφουγκραζόμενος την ευθύνη που μου αναλογεί να παραιτηθώ από τη θέση του Γραμματέα και κατ’ επέκταση από μέλος του ΔΣ.

Τέλος θα ήθελα να προσθέσω πως οι επαγγελματικοί Σύλλογοι οφείλουν να λειτουργούν απρόσκοπτα και ανεξάρτητα, με μοναδικό κριτήριο την επίλυση ζητημάτων που άπτονται του αντικειμένου τους, και όχι ως μέσα προσωπικής-κομματικής ανέλιξης και  αυτοπροβολής των μελών τους”.

Βασίλης Κανάκης
Πολιτικός Μηχανικός Παν. Πατρών
MSc

Παραίτηση Κανάκη με αιχμές από το ΔΣ του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Μεσσηνίας
To Top