Αθλητισμός

Παραδίδεται αύριο το προπονητήριο στον ΠΣ «Η Καλαμάτα»

ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΡΙΟ ΑΠΟΚΤΑ Η “ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ” ΜΕΤΑ ΑΠΟ 8 ΧΡΟΝΙΑ

Παραδίδεται αύριο Σάββατο 9 Μαρτίου στις 11:00 το πρωί κι επίσημα στον ΠΣ «Η Καλαμάτα» το προπονητήριο, που ο Δήμος Καλαμάτας κατασκεύασε στην περιοχή Παλιάμπελα της δυτικής πόλης. Στον Ποδοσφαιρικό Σύλλογο «Η Καλαμάτα» παραχωρήθηκε δωρεάν η χρήση αυτής της αθλητικής εγκατάστασης, συνολικής επιφανείας 8.232,07 τετρ. μέτρων, με φυσικό χόρτο, για 15 χρόνια, καθώς και εγκαταστάσεις αποδυτηρίων, χώροι υγιεινής, χώρος φυσικοθεραπείας και γραφείο προπονητών, σε λυόμενα, τα οποία διαμορφώθηκαν με κατάλληλο τρόπο εσωτερικά από το Δήμο.

Τα αποδυτήρια κατασκευάστηκαν σε χρόνο ρεκόρ στο γήπεδο προπόνησης, με σημαντική την συμβολή του Αντιδημάρχου Γιάννη Μπάκα που εξασφάλισε με χορηγίες πλακάκια από την εταιρία ΝΙΚΑΣ ΑΕ – Είδη Υγιεινής Δημήτρης & Κώστας Πανταζής Ο.Ε, τρείς θερμοσίφωνες συνολικής χωρητικότητας 450 λίτρων από την Astron Electric, ενώ όλες οι εργασίες εκτελέστηκαν από συνεργεία του Δήμου Καλαμάτας.
Η ομάδα θα τοποθετήσει κάμερες ασφαλείας στον χώρο.

Αυτό ανέφερε, σε συνέντευξη Τύπου σήμερα Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019, ο Δήμαρχος, επισημαίνοντας πως η κατασκευή του συγκεκριμένου προπονητηρίου και η παράδοση του στην ομάδα της Καλαμάτας αποτελούν συμβολή του Δήμου Καλαμάτας στην προσπάθεια της τοπικής ομάδας να πρωταγωνιστήσει στο χώρο του ποδοσφαίρου.
Ο Π. Νίκας επεσήμανε ότι «θα κάνουμε και μόνιμες εγκαταστάσεις υποστήριξης» του αθλητικού αυτού χώρου και πως «ακολουθεί άλλο ένα μεγάλο έργο, εκεί στην περιοχή Παλιάμπελα, καθώς τα 10 στρέμματα, τα οποία βρίσκονται ανατολικά του γηπέδου που φτιάξαμε, θα διαμορφωθούν με άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις, γήπεδα βόλεϊ, μπάσκετ κ.λπ.».

ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΛΑΙΪΚΑ

Ο Π. Νίκας ανέφερε ακόμη πως «μέχρι το Πάσχα θα έχουμε παραδώσει και το αθλητικό κέντρο Λαιΐκων», τονίζοντας ότι «όλα αυτά κατασκευάζονται με πόρους του Δήμου, δηλαδή των Καλαματιανών».

ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Γνωστοποίησε, επίσης, αναφορικά με την αποπεράτωση του γηπέδου του Απόλλωνα, πως έχει ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη, καθώς και οι γραφειοκρατικές διαδικασίες με την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος όπου ανήκει ο χώρος, ενώ ο Δήμος Καλαμάτας έχει εξασφαλίσει και τα χρήματα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πιστεύω ότι, σε ένα χρόνο από τώρα, θα έχει παραδοθεί και το γήπεδο του Απόλλωνα αυτής της ιστορικής ομάδας, η οποία είναι δεμένη με πολλούς Καλαματιανούς».
Τέλος, ανέφερε πως και τα δύο έργα για τα οποία διατέθηκε κρατική χρηματοδότηση, η αναβάθμιση των WC και εκείνη του ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, έχουν δημοπρατηθεί, το δε ταρτάν θα είναι έτοιμο πριν τα Παπαφλέσσεια 2019.

To Top