ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάνω από 76.000 οι ηλεκτρονικές δηλώσεις προτίμησης για τα ΕΠΑΛ

Ολοκληρώθηκε ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια να αναβαθμιστεί η επαγγελματική εκπαίδευση στη χώρα μας και να καταστεί αξιόπιστη επιλογή για τους μαθητές και τις μαθήτριες. Οι ηλεκτρονικές δηλώσεις προτίμησης για τα ΕΠΑΛ ξεπέρασαν τις 76.000.

Το Υπουργείο Παιδείας αναφέρει σχετικά: “Με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της τεχνολογίας και όλου του ανθρώπινου δυναμικού μας θα είμαστε σε θέση να ολοκληρώσουμε έγκαιρα τον σχηματισμό των τμημάτων. Αυτή η εξέλιξη θα καταστήσει εφικτή την έγκαιρη κάλυψη των αναγκών των σχολείων μας σε εκπαιδευτικούς και βιβλία. Στόχος μας είναι τα ΕΠΑΛ να ξεκινήσουν κανονικά τη λειτουργία τους στις 11 Σεπτεμβρίου.

Όσοι/ες μαθητές/-τριες υπέβαλαν ηλεκτρονική δήλωση και δεν έχουν εγγραφεί ακόμα, αφού ενημερωθούν μέσω της εφαρμογής e-epal, μπορούν να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους στα ΕΠΑ.Λ., την ημέρα λειτουργίας τους, μέχρι τις 17 Ιουλίου 2017.

Υπενθυμίζουμε, επίσης, ότι:

· Οι μαθητές/τριες που εμποδίστηκαν να εγγραφούν για λόγους ανωτέρας βίας (π.χ. λόγοι υγείας, σοβαροί οικογενειακοί λόγοι κ.α.), δύνανται να εγγραφούν από την 1η έως την 11η Σεπτεμβρίου 2017, στα υπάρχοντα τμήματα.
· Οι παραπεμπόμενοι/ες μαθητές/τριες στην ειδική εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου, δύνανται να εγγραφούν από την 1η έως την 11η Σεπτεμβρίου 2017.
· Οι απόφοιτοι των Σ.Δ.Ε. του τρέχοντος σχολικού έτους, λόγω επιμήκυνσης του διδακτικού έτους, δύνανται να εγγραφούν στα ΕΠΑ.Λ. από την 1η έως την 11η Σεπτεμβρίου 2017.
· Οι απόφοιτοι ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. του σχολικού έτους 2016-2017, οι οποίοι επιθυμούν να εγγραφούν στη Β΄ τάξη ΕΠΑ.Λ. για την απόκτηση πτυχίου ειδικότητας, δύνανται να εγγραφούν και από την 1η έως την 11η Σεπτεμβρίου 2017.

Μήνυμα του Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δ. Μπαξεβανάκη για τους απόφοιτους των ΕΠΑ.Λ.

Αγαπητές και αγαπητοί εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες των Επαγγελματικών Λυκείων

Με το πέρας της σχολικής χρονιάς θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες για την αποφοίτησή τους από το Επαγγελματικό Λύκειο και να τους ευχηθώ ολόθερμα να διεκδικήσουν με δύναμη και αυτοπεποίθηση τους επαγγελματικούς και εκπαιδευτικούς τους στόχους στον τομέα και την ειδικότητα που επέλεξαν.

Ιδιαιτέρως συγχαίρουμε τους μαθητές/-τριες που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις διεκδικώντας την εισαγωγή τους στην ανώτατη εκπαίδευση. Υπενθυμίζουμε ότι από φέτος θεσμοθετήσαμε τη δυνατότητα να διεκδικήσουν οι υποψήφιοι την πρόσβασή τους και σε Πανεπιστημιακές σχολές, ενώ διευρύναμε και την πρόσβασή τους στα τμήματα των ΤΕΙ, σε ποσοστό τουλάχιστον 20% των θέσεων.

Θα ήταν παράλειψη βέβαια να μην συγχαρούμε τους εκπαιδευτικούς των ΕΠΑ.Λ. που καθοδήγησαν τους μαθητές/-τριες σε όλη την εκπαιδευτική τους πορεία μέχρι να αποφοιτήσουν. Επιπλέον συγχαίρουμε τους εκπαιδευτικούς που στηρίζουν ενεργά την υλοποίηση του ‘Μεταλυκειακού Έτους- Τάξης Μαθητείας’.

Το ΕΠΑ.Λ. αποτελεί ένα λύκειο με προοπτική και προς αυτή την κατεύθυνση συνεχίζουμε να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια αναβάθμισης της επαγγελματικής εκπαίδευσης ώστε να καταλάβει τη θέση που της αξίζει και που έχει ανάγκη η κοινωνία μας.

Πάνω από 76.000 οι ηλεκτρονικές δηλώσεις προτίμησης για τα ΕΠΑΛ
To Top