Επιχειρείν

Πάνω από 700 συμμετοχές στα “Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας”

Έκλεισαν οι συμμετοχές στη «Γιορτή Μεσσηνιακής Γαστρονομίας»

“Ξεπέρασαν τις 700 συμμετοχές τα «Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας» που θα πραγματοποιηθούν για 7η συνεχή χρονιά στις εγκαταστάσεις της Costa Navarino, 13-16 Νοεμβρίου 2019.

Η “Γιορτή Μεσσηνιακής Γαστρονομίας”, πραγματοποιείται φέτος ως συνέχεια του 9ου Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συνεργασίας που υλοποιείται μεταξύ του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, του Ιδρύματος “Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου” και του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας, με στόχο την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος στην περιοχή μας.

Εκπαιδευτικά σεμινάρια & workshops για τους ανθρώπους και τους σπουδαστές του τουρισμού και του επισιτισμού, σε μια προσπάθεια διαρκούς επιμόρφωσης, εκπαίδευσης και ενημέρωσης.

Στόχος η οικοδόμηση μιας κουλτούρας κατάρτισης και δια βίου μάθησης, που θα επιτρέπει σε εργαζόμενους και σε εργοδότες να επικαιροποιούν τις δεξιότητες και ικανότητές τους σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

Τα δωρεάν σεμινάρια που πραγματοποιούνται, στο πλαίσιο της “Γιορτής Μεσσηνιακής Γαστρονομίας”, έχουν στόχο την ανάδειξη και καθιέρωση της γαστρονομικής παράδοσης της Μεσσηνίας και την ενίσχυση της προβολής και χρήσης των τοπικών μας προϊόντων.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους δήλωσαν συμμετοχή και στηρίζουν την κοινή προσπάθεια των εμπλεκόμενων φορέων για ευκαιρίες μάθησης και δημιουργίας σχολών τουριστικής εκπαίδευσης”, καταλήγει η ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το πρόγραμμα της Γιορτής Μεσσηνιακής Γαστρονομίας περιλαμβάνει για τις 2 πρώτες ημέρες (13-14 Νοεμβρίουεισηγήσεις από επαγγελματίες της γαστρονομίας και του τουρισμού καθώς και «εργαστήρια μαγειρικής τέχνης – workshop – επίδειξη τεχνικών από καταξιωμένους Μεσσήνιους επαγγελματίες και γαστρονομική δοκιμή».

Πιο συγκεκριμένα, στις 13 Νοεμβρίου ο κ. Nico Bartalini θα παρουσιάσει το πετυχημένο παράδειγμα της Τοσκάνης. Στη συνέχεια η ομάδα του “Tinos food path θα εξηγήσει πως η προσπάθεια των επαγγελματιών του νησιού αλλάζει τον τουριστικό χάρτη αναδεικνύοντας την τοπική γαστρονομία. Ο κ. Γιάννης Τζαβλόπουλος θα αναλύσει πως τα τοπικά προϊόντα αποτελούν την εμπορική ταυτότητα μιας περιοχής. Τέλος μέλη της ομάδας Meating Greece θα πραγματοποιήσουν επίδειξη κοπής κρεάτων.

Στις 14 Νοεμβρίου, ο chef Δημήτρης Σκαρμούτσος, θα μιλήσει για τη σημαντικότητα της χρήσης τοπικών προϊόντων στην κουζίνα και πως αυτό θα συμβάλει στην ανάπτυξη του εστιατορίου. Στη συνέχεια ο chef Δημήτρης Νίκολης θα κάνει μια ιστορική αναδρομή των μεσσηνιακών προϊόντων από την αρχαιότητα έως σήμερα και θα αναφερθεί στην εξέλιξη της γαστρονομίας. Τέλος ο Θωμάς Δούζης, διευθύνων σύμβουλος του “ΕΡΓΟΝ” θα αναλύσει το επιτυχημένο παράδειγμα της εταιρείας θεωρώντας την γαστρονομία ως τουριστικό προϊόν.

 Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα μόνο για μαθητές.

Το Σάββατο 16 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν εισηγήσεις μόνο για επαγγελματίες της εστίασης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εισήγηση από τον Στράτο Κορνά, καθηγητή Μαγειρικής Τέχνης με θέμα “Η εκπαίδευση στους χώρους εστίασης”. Στη συνέχεια ο κ. Ντίνος Στεργίδης, δημοσιογράφος οίνου και οργανωτής έκθεσης Οινόραμα, θα αναφερθεί στη σημασία της Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης στο μάρκετινγκ του κρασιού. Τέλος, θα ακολουθήσει εισήγηση από την κυρία Αθηνά Πάνου, Food blogger/photographer & Social Media Manager με θέμα “Εστιατόρια και Social Media.

Πάνω από 700 συμμετοχές στα “Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας”
To Top