ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάνω από 70.000 οχήματα πέρασαν τα διόδια Αθηνών-Κορίνθου και Αθηνών-Λαμίας πριν το lockdown

ΤΟΥΣ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ Η ΤΡΟΧΑΙΑ ΟΣΟΥΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Έντονη κινητικότητα παρατηρήθηκε στα διόδια την Παρασκευή, λίγες ώρες πριν τεθεί σε ισχύ το γενικό lockdown. Δεν είναι βέβαιο αν όλοι αυτοί που εγκατέλειψαν την Αθήνα το έκαναν για να περάσουν την καραντίνα στον τόπο καταγωγής τους (συνταξιούχοι-φοιτητές) ή αν απλώς πρόκειται να περάσουν το Σαββατοκύριακο και την Κυριακή να επιστρέψουν στην μόνιμη κατοικία τους, αφού μόνο αυτή η επιστροφή επιτρέπεται. Θα φανεί την Κυριακή το βράδυ αν θα υπάρξουν και πόσες επιστροφές.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο στοιχεία της Τροχαίας, το τελευταίο 24ωρο πέρασαν από τα διόδια των εθνικών οδών Αθηνών – Κορίνθου και Αθηνών – Λαμίας συνολικά 73.637 οχήματα.

Ειδικότερα, από τα διόδια της Αθηνών – Κορίνθου πέρασαν 39.077 οχήματα και από της Αθηνών – Λαμίας 34.560.

«Από νωρίς το πρωί υπάρχουν ορισμένοι οδηγοί που προσπαθούν να περάσουν από τα διόδια χωρίς, όμως, να διαθέτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Η Τροχαία, φυσικά, τους γυρίζει πίσω. Πρέπει να ενστερνιστούν όλοι ότι οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων είναι και θα συνεχίσουν να είναι αυστηροί», αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές της ΕΛΑΣ.

Παράλληλα, χιλιάδες αστυνομικοί είναι στους δρόμους και πραγματοποιούν σαρωτικούς ελέγχους στο πλαίσιο εφαρμογής των νέων μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού.

Πάνω από 70.000 οχήματα πέρασαν τα διόδια Αθηνών-Κορίνθου και Αθηνών-Λαμίας πριν το lockdown
To Top