ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάνω από 6.000 δικαιούχοι στο δεύτερο ενδιάμεσο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον»

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης, ξεκινά την επόμενη εβδομάδα η ενεργοποίηση του δεύτερου ενδιάμεσου προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον».

Οι νέοι εθνικοί πόροι που θα διατεθούν για το συγκεκριμένο πρόγραμμα ανέρχονται σε περίπου 61.000.000 ευρώ και θα διασφαλίσουν τη χρηματοδότηση περισσότερων από 6.000 ωφελούμενων.

Στόχος του νέου προγράμματος – «γέφυρα» είναι η κάλυψη επιπλέον αιτήσεων από αυτές που είχαν υποβληθεί το 2014 στο «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον», αλλά δεν μπόρεσαν να εξυπηρετηθούν λόγω της ανεπάρκειας τότε των σχετικών κονδυλίων.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο ενδιάμεσο πρόγραμμα, που υλοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2016, με την εξασφάλιση 75.000.000 ευρώ κάλυψε πάνω από 8.500 ωφελούμενους. Έτσι, με συντονισμένες προσπάθειες της κυβέρνησης, τα δύο ενδιάμεσα προγράμματα ενισχύουν συνολικά περίπου 15.000 νοικοκυριά.

Η απόφαση αυτή συμβάλλει στην αναθέρμανση όλων των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τον κατασκευαστικό κλάδο, στην υλοποίηση των στόχων της χώρας για τη μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών ρύπων και στη μείωση του ενεργειακού κόστους για χιλιάδες πολίτες, με έμφαση στα χαμηλότερα εισοδήματα.

Μάλιστα όπως δήλωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, πρόκειται, για «μια σημαντική πρωτοβουλία, αφενός γιατί αποκαθιστά το αίσθημα του δικαίου σε μια σειρά από συμπολίτες μας που είχαν ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, αλλά δεν μπόρεσαν ποτέ λόγω του κακού σχεδιασμού, που είχε γίνει τα προηγούμενα χρόνια, να ενταχθούν σε αυτό» και «από την άλλη, δίνει και τη δυνατότητα για την αναθέρμανση ενός συνολικού παραγωγικού κλάδου, του κλάδου της οικοδομής, της κατασκευής, που έχει υποστεί μέσα στη κρίση μια πολύ σημαντική μείωση δραστηριότητας».

Αναφέρθηκε και στο κοινωνικό αποτύπωμα του προγράμματος, λέγοντας ότι «είναι πάρα πολύ σημαντικό, αφενός γιατί τέτοιου τύπου προγράμματα οδηγούν σε μείωση του ενεργειακού κόστους και αφετέρου, γιατί η επιλογή των δικαιούχων γίνεται σ’ αυτό το πρόγραμμα -και αυτό για μας είναι πολύ σημαντικό γιατί αποτελεί και πολιτική μας προτεραιότητα- με εισοδηματικά κριτήρια, ενισχύονται δηλαδή κατά προτεραιότητα εκείνα τα νοικοκυριά στα οποία διαβιούν συμπολίτες μας με χαμηλότερα εισοδήματα».

Πάνω από 6.000 δικαιούχοι στο δεύτερο ενδιάμεσο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον»
To Top